Diamanten bruiloft voor Mien en Piet Zoontjens -Huijben

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Zondagmiddag ging burgemeester Marina Starmans op bezoek bij het diamanten echtpaar Piet en Mien Zoontjens- Huijben in Café ’t Karrewiel. Zij vierden daar samen met familie en kennissen het feit dat het inmiddels zestig jaar geleden is dat zij in het huwelijksbootje stapten. De kinderen en kleinkinderen zorgden voor een zeer sfeervolle setting met veel strobalen die op een creatieve manier waren verwerkt tot decor.

Korte levensloop Piet en Mien Zoontjens- Huijben

Mien werd geboren in Dongen-Vaart op 16 augustus 1931 in een gezin van 6 kinderen, Piet in Tilburg op 6 juni 1936 in wat uitgroeide tot een gezin van 13 kinderen. Zij ontmoetten elkaar tijdens het dansen op een van de wekelijkse dansavonden waar Mien elke week op de fiets naartoe ging.Er bloeide iets moois tussen Piet en Mien en op 27 mei 1958 gaven ze elkaar het jawoord, waarna ze gingen wonen aan de Gilzerbaan in Tilburg.Daar werd hun geluk al snel uitgebreid met de geboorte van hun eerste dochter, Marian. Na enige tijd gingen ze verhuizen naar Terheijden. Daar kwam hun 2e dochter Nicole ter wereld. Vanwege plaatsgebrek moesten ze toch op zoek naar een ruimere woning. Die vonden ze op de Hoefweg in Dongen-Vaart, naast het huis waar Mien geboren was. Hier werden ook hun andere 3 kinderen , Peter, Hans en Carla geboren.


Piet ging werken bij de emballagefabriek in Dongen, waar hij uiteindelijk 33 jaar heeft gewerkt. Bij zijn afscheid ontving hij een koninklijke onderscheiding voor totaal 40 jaren dienstverband en vele maatschappelijke verdiensten zoals vrijwilligerswerk bij ponyclub “De Edele Hoefjes” in Dongen-Vaart en voor zijn werk voor de kerk als grafdelver voor de parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart, Gilze-Rijen, Hulten en Molenschot.Buiten al het werken had Piet als hobby om voor paarden te zorgen en groenten te telen in zijn eigen moestuin. Daar heeft hij vele uren aan besteedt.Toen de kinderen nog klein waren deed Mien thuiswerk om een extra centje bij te verdienen. Ze plakte en stikte voornamelijk bovenleer voor schoenen en sandalen. Later toen de kinderen de basisschool hadden verlaten ging zij werken bij een meubelfabriek om bankstellen te maken in de stikkerij.

Ondertussen runde Mien het huishouden, deed vrijwilligerswerk in de kerk, zong in het kerkkoor en zorgde lange tijd voor haar broer Koos, die door een herseninfarct afhankelijk was geworden van, wat we nu mantelzorg noemen. Ook was zij jaren lid van de KVO.

Zo kregen ze in de loop der jaren niet alleen 5 kinderen maar ook nog 12 kleinkinderen.In 2012 verkochten ze hun huis aan hun oudste kleinzoon en verhuisde naar hun huidige huisje aan het Brabantpark, waar ze tot nu toe nog met veel genoegen wonen.

Ze houden beide van feesten. Alle hoogtepunten, zoals 12.5, 25, 40 en 50 jarig huwelijk zijn uitbundig gevierd. Ze zijn erg blij dat ze nu hun 60 jarig huwelijk mogen vieren.

Met dank aan: Piet Eelants/dongenhomespot

Reacties