Park Vredeoord nodigt u uit op de Dag van het Park

Foto: Hans Zimniak

Op zondagmiddag 27 mei gaat het gebeuren: de Jaarlijkse Dag van het Park. Inmiddels een evenement dat echt bij Dongen is gaan horen. In Park Vredeoord is dan live muziek te horen, presenteren verenigingen zich, kun je van kraam tot kraam lopen en aan een veelheid van activiteiten meedoen. Je kunt er meedoen aan een proeverij of gezellig picknicken op het gras onder de prachtige bomen.

Relaxed
Voor veel bezoekers is het verrassend hoeveel Dongen te bieden heeft aan muzikale talenten, aan verenigingen en ondernemerschap. Het motto is “Gewoon Gezellig Buiten”. Onder deze paraplu past uiteraard heel veel. Het samenbindende element is de relaxte sfeer waarin alles gebeurt. De entree is gratis. Niets is verplicht, maar er kan wel heel veel. De verkeersvrije en natuurlijke omgeving draagt daar natuurlijk veel aan mee.

Muzikaal palet
Onder de mooie tenten van Stichting Parkplezier stellen zich elk half uur andere muziekgezelschappen op. Achtereenvolgens spelen voor u de Jeugdhofkapel, dans en muziek van het Kunstpodium, Aeolus, Koninklijke muziekvereniging Dongen, Catalpa, Jazzworkshop Adjan Emmen, Nederpopkoor Zonder Noten en de Loswalklinkers. Ook hier is diversiteit dus troef. Vrolijke meezingers, jazz, symfonie, pop, het komt allemaal voorbij. Het mooie van dit programma is ook dat het puur Dongens is.

Kinderen
Voor kinderen is tijdens de Dag van het Park extra aandacht. Bij de stand van T.C. Bas Dongen kunnen kinderen een balletje slaan en ze mogen daar ook lekker poffertjes bakken. Scouting Laurentius zet een heuse tokkelbaan op waarvan de kinderen kunnen af roetsjen. Ook kunnen er stokbroodjes gebakken worden. De IJzertijdboerderij presenteert zich.

De jongste bezoekertjes zijn ook welkom bij de Boekenboom. Er wordt voorgelezen, maar er worden ook boeken uitgebeeld waarbij de kinderen actief ingeschakeld worden. De knutselaars kunnen zich uitleven bij de tent van de stichting Broeder Reparatus. Spelen kan er volop in het park. Jeu de boules, Kubb, sjoelen, schaken en nog een heel aantal Oudhollandse spelen

De begeleidende ouders hoeven zich niet te vervelen. Er zijn proeverijen, stands van ondernemers, clubs, instanties en verengingen. Ook is er een goed voorziene bar waar u iets lekkers te eten en te drinken kunt halen. En… vergeet uw picknickmand niet. Kijk ook even op www.parkplezier.nl.

Reacties