Verlenging Buurtlabel Veilig Verkeer in de Biezen

Foto:

In 2014 was Wijkraad de eerste (en tot nu toe nog de enige wijk in Dongen) die het Buurtlabel Veilig Verkeer overhandigd kreeg van de Brabantse afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Omdat Wijkraad De Biezen nog steeds actief is met verbeteren van de verkeersveiligheid heeft VVN verlening van het Buurtlabel in De Biezen toegekend.

Het Buurtlabel wordt door Veilig Verkeer Nederland toegekend voor een periode van telkens drie jaar. Het bezit van het Buurtlabel Veilig Verkeer houdt niet in dat een buurt voor 100% veilig is, maar laat wel zien dat er bewust gewerkt wordt aan verkeersveiligheid in de wijk in samenspraak verschillende partijen. Zo zijn wij momenteel bezig met een persoonlijke huis-aan-huis-enquête over de verkeersveiligheid aan de Gaarde, Pruimengaarde en Hof en organiseren we ieder jaar de fietsverlichtingsactie.

Het nieuwe buurtlabel wordt aanstaande donderdag 24 mei om 10.00 uur door de voorzitter van de wijkraad, Leo van Hecke, bevestigd aan de zijmuur van Theek 5. Wij nodigen wijkbewoners en andere geïnteresseerden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Reacties