Europaplein wordt stuk fraaier

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Vandaag was er een klein feestje op het Europaplein. Nadat vorige maand met gezamenlijke inspanning van de buurt ,verenigd in de Vereniging van Eigenaren van de appartementen aan het plein, de grote vaste verhoging voor de Spar-buurtsuper omtoverden in een fraaie vaste plantenbak, bracht groenkwekerij Willem van Strien  5 fraaie bloembakken van een totaal 10 exemplaren die het  plein gaan opvrolijken.

Er ging wel het een en ander aan vooraf om tot dit frisse en kleurrijke resultaat te komen. Wethouder van Beek, die met het overdragen van de bakken aan de VvE een van zijn laatste bestuurstaken vervulde, memoreerde dat de gemeente zowat alle bloembakken in het dorp wegbezuinigende in de crisistijd, maar toch achter deze wat hij noemde ‘pilot’ staat.

Niet in de winter
De bakken zijn fraai constateerde hij samen met de aanwezigen. Van Beek zei er op te vertrouwen dat de bewoners hun gedeelte van de ‘overeenkomst’ zullen nakomen en zei tevens te hopen dat ‘bepaalde passanten’ de bakken met rust zullen laten. ‘Mogelijkmaker’ groenvoorziening in Dongen Addo Geerts liet de wethouder én mevrouw R Vereggen , de vertegenwoordiger van de VvE Europaplein een contract tekenen waarin de wederzijdse verplichtingen en toezeggingen staan beschreven voor zowel de gemeente als de VvE. Zo zorgt de gemeente voor water bij grote droogte in de vaste-plantenbak en moet de huiseigenaren zorgen voor het weghalen van waai- en zwerfvuil en onkruid. Het totaal aan bloemen- en groenvoorzieningen is een proefproject dat ook officieel wordt geëvalueerd. Wethouder Ad van Beek trok nog eenmaal letterlijk de kar door enkele bakken op hun plaats te zetten. Bij het geheel hoort ook een grote verrijdbare regenton met een paar gieters. In de winter staan de bakken er niet.

Met dank aan: Piet Eelants/ dongenhomespot

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen