Volkspartij Dongen, PvdA en Dongense VVD presenteren bestuursakkoord

Foto:

Op woensdagavond 16 mei om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis presenteren De Volkspartij Dongen, de PvdA en de VVD het bestuursakkoord voor de periode 2018-2022.

Op donderdag 17 mei, aan het einde van de vergadering van de gemeenteraad, worden René Jansen (Volkspartij Dongen), Bea van Beers (PvdA) en Rolf Vullings (Dongense VVD) voordragen als wethouder namens hun partijen. Daarmee heeft de gemeente Dongen een nieuw college.

De presentatie van het bestuursakkoord (16 mei) en de vergadering van de gemeenteraad (17 mei) zijn openbare bijeenkomsten. Belangstellenden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn.

Formatiegesprekken
Op vrijdag 13 april gingen de drie partijen voor het eerst met elkaar om tafel. In het komende Hemelvaartsweekend worden de laatste onderdelen afgerond. De gesprekken stonden onder leiding van formateurs Joost van Huijgevoort en Yvo Kortmann. Zij waren eerder als informateurs actief.

Bespreking akkoord
De Volkspartij Dongen, de PvdA en de Dongense VVD gaan graag met de andere partijen uit de gemeenteraad in gesprek over het bestuursakkoord. In overleg met de voorzitter van de raad en de drie partijen wordt een bespreking geagendeerd.

Benoeming nieuwe raadsleden
Met de benoeming van René Jansen en Rolf Vullings tot wethouder van de gemeente Dongen, ontstaan er twee vacatures in de gemeenteraad. Cees Zwaal volgt René Jansen op voor de Volkspartij Dongen. Perry Wens volgt voor de VVD Rolf Vullings op. In principe worden zij tijdens de raadsvergadering op 24 mei geïnstalleerd.

Reacties

Cookieinstellingen