Magazine Quest: ‘Dongen is de gewoonste gemeente van Nederland’

Foto:

Volgens de redactie van het magazine Quest is Dongen de gewoonste plaats van Nederland.

De exacte criteria waarop deze ‘titel’ is gebaseerd, zijn niet geheel duidelijk.  In een reactie op Omroep Brabant geeft Quest redacteur Pepijn van der Gulden aan waarom Dongen zo hoog scoort. “We hebben gekeken naar wat mensen verdienen en het opleidingsniveau maar dat niet alleen. We hebben ook gekeken wat er nou echt gewoon is aan Dongen. Je hebt er  hele gewone straten zoals een Kerkstraat, een Julianastraat, een Wilhelminastraat en een Sportlaan. Verder is de naam Dongen ook heel gewoon te danken aan het riviertje wat er doorheen loopt. En we hebben ook gekeken naar het nieuws. Wat gebeurt er eigenlijk in Dongen. Nou…niet zo veel.”

Dongen is dan wel ‘gewoon’ maar dat betekent  niet dat het niet prettig toeven is in ons dorp. “Het is ook gewoon een leuke plek om te wonen.” aldus van der Gulden, die de gemeente Dongen dinsdag een award komt overhandigen. “ook een hele gewone beker die we op een hele gewone manier overhandigen dus daar moeten ze niet te veel mee pronken, want anders wordt het weer te bijzonder.”

In 2015 werd Dongen ook al eens uitgeroepen tot ‘meest gemiddelde gemeente van Nederland’. Dat was gebaseerd op een onderzoek van Bureau Louter (lees hier het betreffende artikel)

 

Reacties