Veel BN’ers bij Mathieu Hermans Klassieker op 15 april

Foto:

Bij het begin van de lente genieten op de fiets tijdens één van de mooiste klassiekers van het voorjaar?De Mathieu Hermans Klassieker ‘Tegen de Stroom in’ – al de vierde editie – zal op zondag 15 april 2018 plaatsvinden. Er is de keuze uit routes van 45, 90 of 135 kilome-ter. De opbrengst gaat naar het goede doel ‘Stichting Gijsje Eigenwijsje’.

De route loopt door het prachtige gebied van De Langstraat. Letterlijk tegen de stroom in, stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, via polders en dijken naar het historische Heusden. Via Vlijmen, de woonplaats van Lars Boom, langs de Loonse en Drunense Duinen voert hij weer terug naar de vertrekplaats, café De Viersprong in Dongen. Dit traject was steeds het trainingsgebied van Mathieu Hermans. Hier legde hij de basis voor de vele over-winningen in de Vuelta en de Tour.

Zoveel mogelijk mensen laten genieten van het prachtige en veelzijdige landschap van onze regio. Dat alles overgoten met een Brabantse gastvrijheid. Naamgever Mathieu Hermans over de tocht:’Dit jaar organiseren we de toertocht voor het eerst samen met TC de Kleppers waar ik zelf ook lid van ben. Het is een grote wielervereniging en dat biedt meer mogelijkheden. Er zijn nu ruim 50 vrijwillers betrokken bij de tocht. De professionele bogen, banners en speaker op het podium bij de start en finishlocatie bij de Viersprong geeft de tocht de uitstraling van een echte wielertoertocht. Het geeft deelnemers bij vertrek en aankomst een ‘boost’. Alle tochten zijn uitgepijld en voor de liefhebbers zijn ze te downloaden. Het doel is een mooie sportieve tocht waar mensen zich thuisvoelen en waarbij je na afloop op het terras gezellig na kan buurten. Daarbij is de prachtige route van 90 kilometer langs de Maas en Drunense Duinen een duidelijk pluspunt. Voor fietsers op de gewone of elektrische fiets hebben we een rustige route uitgezet van 45 kilometer langs Chaam. De combinatie van deze twee routes vormt de 135 kilometer. Een lengte die ook de meest ervaren deelnemers als een uitdaging zien.

Rijden met kampioenen.
Ook dit jaar hebben er weer een groot aantal leden van het Sterrenteam toegezegd mee te rijden. Mathieu Hermans is lid van dit team dat als ambassadeur optreedt van het goede doel. Toegezegd hebben de Olympische kampioenen Nicolien Sauerbrij en Bob de Jong en verder Erik Breukink, Johan vd Velde, Bas Muijs, Sander Janson, Joep Sertons, Frits Barend, Oscar Moens, Theo de Rooij en John Rep. Iedereen kan met deze groep die om 9.30 uur vertrekt, meefietsen. En natuur-lijk staat de groep onderweg open voor een praatje of het geven van wielertips.

Sponsoring
Via de sponsoring willen we het draagvlak vergroten. Sponsorcoördinator John-Paul Verkooijen:’We hebben landelijke sponsors als Bioracer en de Regiobank maar ook veel regionale en lokale sponsors. Ze doen mee omdat ze een gedeelde passie voor het wielrennen hebben maar zeker ook affiniteit met het goede doel. Niet alleen leveren ze een mooie bijdrage voor het goede doel, maar ook kunnen hun medewerkers meefietsen. Wat is er mooier om samen als groep op de fiets te stappen en het goede doel te steunen.

Meedoen en inschrijving
De start bij café de Viersprong in de Kanaalstraat is tussen 8.30 uur en 12.00 uur. Men kan individueel of in een groep rijden. Om 9.30 zal Mathieu Hermans het ‘peloton’ wegschieten. De rust voor de 90 en 135 km is bij café het Veerhuis aan de Maas in Bokhoven. Voor de 45 kilometer is dat bij café den Brooy bij Gilze. Daar is die dag ook een oldtimer dag.

De inschrijving voor de 45 kilometer bedraagt 5 euro. Voor de 90 en 135 km is de inschrijving 7.50 euro. NTFU leden krijgen 2,00 euro korting. Voor inschrijving en informatie zie: https://tcdekleppers.nl/mhk/. Voorinschrijving is handig om grote drukte bij de start te ontlopen. Deelnemers krijgen dan hun startbewijs thuis. Bij de start wordt gebruik gemaakt van scan en go zodat deelnemers snel kunnen vertrekken.

De opbrengst van deze tocht gaat naar het goede doel: Stichting Gijsje Eigenwijsje http://gijsjeeigenwijsje.com/ . Op die manier steunt iedereen die mee doet aan de ‘Mathieu Hermans Tegen de stroom in Klassieker’ automatisch het goede doel.

Reacties