Gouden knoop en twee lintjes bij afscheid gemeenteraad

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Woensdagavond werd in het gemeentehuis officieel afscheid genomen van de gemeenteraad van de afgelopen vier jaar. Sommige raadsleden keren terug in de nieuwe gemeenteraad die donderdag geïnstalleerd wordt maar voor enkelen was het ook daadwerkelijk de allerlaatste keer dat zij in deze functie te bewonderen waren.

Voor alle raadsleden had burgemeester Marina Starmans een persoonlijk woordje. De raadsleden die echt afscheid namen van het raadswerk gaf zij wat extra aandacht. De raadsleden die niet terugkeren zijn Mustafa Kilinçarslan, Rob Huijben, Leo van Hecke, Maurice IJpelaar, Henny Vlasveld, Gert-Jan van Broekhoven, Mieke Breugelmans, Wout van Delft en Ali Türkyilmaz. De laatste drie hebben een periode van twaalf jaar of meer in de raad achter de rug en daarom was er voor hen een bijzondere onderscheiding.

Gouden Knoop
Een gouden knoop was er voor Mieke Breugelmans, die 13 jaar in de gemeenteraad heeft gezeten. Tevens helpt mevrouw Breugelmans anderstaligen bij het vertalen naar het Nederlands (voornamelijk juridische sector), regelde de administratie en boekingen van museum De Looierij en is regelmatig te vinden voor begeleiding van mensen met Alzheimer in het ‘Kloosterpad’

Koninklijke onderscheiding
Voor Wout van Delft en Ali Türkyilmaz was er een Koninklijke onderscheiding. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wout  van Delft was ruim 12 jaar actief als raadslid voor de Volkspartij Dongen. Tevens is van Delft al jarenlang de sturende factor van biljartvereniging ONA en was hij  initiatiefnemer en voorzitter van het dorpsfeest Klein-Dongen-Vaart en bestuurder van het jeugdcentrum Klein-Dongen-Vaart.

Ali Türkyilmaz zat maar liefst 16 jaar onafgebroken in de gemeenteraad. Zijn hart lag voornamelijk bij het sociale domein, bij Dongenaren die wat extra steun kunnen gebruiken.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties