Weer zilverschat gevonden in Dongen

Foto: Heemkundekring Dongen

In 2015 vond een metaaldetector-hobbyist een muntschat in de gemeente Dongen. In Wazerweijen nummer 146 van december 2017 deed de Heemkundekring uitvoerig verslag van deze bodemvondst. De man heeft een gelukkige hand, want onlangs vond deze meneer weer een zestien munten en andere zaken in de gemeente Dongen.

De  sluitmunt is van 1655, wat dan weer betekent dat de munten na 1655 in de bodem terecht zijn gekomen. Een bijzondere muntenvondst in Dongense boden, waarschijnlijk stammend uit één van de roerigste tijden uit de Dongense geschiedenis, waar kennelijk de enige veilige plek om je munten te bewaren de bodem was.

Deze munten en de andere bijvondsten zijn binnenkort te vinden op de website PAN. Het doel van PAN is om oudheidkundige vondsten in privé-bezit, met name metaalvondsten gevonden met behulp van een metaaldetector, te documenteren en online te publiceren, en zo de informatie over de vondsten en hun vondstlocatie beschikbaar te maken voor wetenschap, erfgoedonderzoek, musea en alle andere geïnteresseerden.

Reacties