Zo gaat de nieuwe N629 eruit zien (3D visualisatie)

Foto:

Gebroederlijk zaten ze naast elkaar: de wethouders Mark Visser (Oosterhout) en Ad van Beek (Dongen). Samen met gedeputeerde Cristophe van der Maat presenteerden ze dinsdag in het Dongense gemeentehuis met gepaste trots de 3-D visualisatie waarin een goed beeld gegeven van  het gehele  tracé van de nieuwe N629  in zowel de oude als de nieuwe situatie. De visualisatie is te bekijken op: www.brabant/nl/kaartn629

“Voor het begin van dit proces moeten we zo’n twintig jaar terug in de tijd” aldus Ad van Beek. “Er is in die jaren veel gebeurd, diverse plannen zijn de revue gepasseerd, we hebben ruzie met elkaar gehad….maar na al die jaren  kunnen we nu toch wel stellen dat we nu een breedgedragen plan hebben.”

Gedeputeerd Christophe van der Maat: “het is een enorm project met een waarde van zo’n € 30.000.000 en daarom hebben we ook in aanloop hier naartoe steeds de grootste zorgvuldigheid in acht genomen bij alle stappen die we gezet hebben. Er is veel overleg geweest met betrokkenen en dat blijft ook zo.”

Hoe het tracé er uit gaat zien en op welke manier de weg in de omgeving zal worden aangelegd is toegelicht tijdens een informatiebijeenkomst dinsdag dag 20 februari in het Oostquartier in Oosteind. Tijdens deze inloopavond is voor het eerst een 3D-visualisatie te zien waarin de nieuwe weg duidelijk in de huidige omgeving is ‘ingetekend’ en daarmee een beeld geeft van de toekomstige situatie. Via bovenstaande link kan iedereen zelf thuis bekijken hoe het was en hoe het wordt.

“Het Provinciale Inpassingsplan ligt nu ter inzage en er kunnen zienswijzen ingediend worden” aldus van der Maat. “De gehele procedure zal nog wel wat tijd in beslag nemen maar we zijn er van overtuigd dat we hier een goed onderbouwd plan op tafel hebben liggen met als resultaat dat Oosteind en de Heistraat een stuk rustiger worden en de fietsroutes tussen Dongen, Oosteind en Oosterhout een stuk veiliger worden. De natuur wordt gecompenseerd en zowel de provincie als beide gemeentes investeren ieder nog 300.000 euro extra in compensatiemaatregelen ter verbetering van het gebied ”

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE 3 D VISUALISATIE

 

 

 

 

Reacties