Bart van Kerkhof oppersauwelaar 2018

Foto: Willem van Kerkhof

Bart van Kerkhof is in zijn creatie Aart van de A.A. Oppersauwelaar van het Peeënrijk geworden.  De publieksprijs van zaterdagavond was evenals een dag eerder voor Ludo van Vliet die in de ton stapte als Kieper van de Veteranen. Hij legde beslag op de tweede plaats.  De derde plaats was voor Tom Mijnders als  Wally van de W.W.. Bart van Kerkhof won de publieksprijs bij de zaterdagmiddagvoorstelling.

Zaterdagavond  was De Lallerij, zoals ’t Schouw dit jaar tijdens de carnavalsevenementen heet,  wederom tot de laatste plaats uitverkocht. Honderden Peeën en Peeërinnen waren hier aanwezig om te genieten van de 8 sauwels. Maar liefst drie keer klommen de sauwelkanjers, te weten Cees Breugelmans, Ludo van Vliet, Bart van Kerkhof, Ilona Panis, Roelant Schoots, Tom Mijnders,  Rob Verkooijen en Erwin van Empel dit jaar in de ton.

Zaterdagavond was het Ludo van Vliet  die er, evenals vrijdagavond, met de publieksprijs van door ging. Hij wist de zaal wist de zaal in zijn creatie als Kieper van de Vetteraone in lachsalvo’s mee te nemen in de wereld van zijn voetbalteam.

Er was dit jaar ook een extra voorstelling op zaterdagmiddag. Hoewel de zaal niet geheel uitverkocht was zat de stemming er bij deze voorstelling ook prima in. Het publiek koos deze middag voor Bart van Kerkhof, die zijn belevenissen als zwerver in ons dorp deelde met het publiek. Vrijdagavond mochten de sauwelaars zelf een jurylid leveren en zaterdagavond was er de zogenaamde vakjury. De punten van deze beide jury’s leverden Bart uiteindelijk  de titel oppersauwelaar van 2018 op. Het is voor van Kerkhof de zevende keer dat hij deze titel in de wacht sleept, de eerste dateert inmiddels van 25 jaar geleden.

De sauwelaars van 2018:

Rob Verkooijen als Rockstar Sidney May, live in de Lallerij

Ilona Panis als Babette van de autowasserette

Cees Breugelmans als Jan de Looier

Roelant Schoots als Personal trainer

Erwin van Empel als Toontje Ventiel van de Hofkapel

 


Tom Mijnders als Wally van de WW

Ludo van Vliet als Kieper van de Veteraonen

Bart van Kerkhof als Aart van de A.A.

Ludo van Vliet, winnaar publieksprijs zaterdagavond

Tom Mijnders, winnaar derde prijs

Ludo van Vliet, winnaar tweede prijs

Bart van Kerkhof, oppersauwelaar 2018

Stichting ‘de Peeënstekers’ kijkt terug op een zeer geslaagd (volwassen) Sauwelweekend. Het is echter nog niet gedaan, want vandaag komt de jeugd in actie!

Foto’s: Willem van Kerkhof

Reacties