Kees Boudewijns is Pee van het jaar 2018

In een volgepakte Lallerij (’t Schouw), is de nieuwe Pee van ’t Jaor bekend gemaakt door Prins Andreo LX. Dit gebeurde tijdens Ut Grote Veurspel. Dit jaar valt deze eretitel te beurt aan Kees Boudewijns.

Kees is al vele jaren actief bij diverse activiteiten van ‘de Peeënstekers’. Prins Andreo LX maakte de Pee van het jaar alsvolgt bekend. :

Wij, Andreo de 60ste, voor het 1e jaar regerend over ons schoon en onvolprezen Peeënrijk, bij de gratie van heel munne hofhouding, vragen uw aandacht voor de bekendmaking van de pee van het jaar 2018.

Vorig jaar was Lonneke Trip de derde en laatste pee van het jaar van mijn voorganger, Prins Andreo de 57ste. En het is nu aan mij de eer, om op persoonlijke titel, de pee van het jaar 2018 bekend te maken. De Pee van het jaar 2018 is dit jaar een man. Een man die zich al vele jaren inzet voor het carnaval in ons schon en onvolprezen peeënrijk.  Je zou hem kunnen kennen van de buitengewone raadsvergadering. Niet als lid van een politieke partij, maar achter de schermen, ondersteunend bij het licht en geluid.

Je zou hem ook kunnen kennen van de sauwel. Niet als deelnemer in de ton, maar ter ondersteuning van de sauwelaars.  Alles netjes klaarzetten in voor en naast de ton, de sauwelaars zoveel als mogelijk in de watten leggend tijdens het sauwelweekend. Je kent hem misschien wel als Veteraan van het jaar, een titel die hij sinds 2008 mag dragen. Maar iedereen kent hem zeker van de commissie Straotparade, waar hij al jaren lid van is. Tot een paar jaar terug had hij de mooie, maar welhaast onmogelijke taak een passend routeschema te maken voor kapellen, cv’s, begeleider en juryleden. Hij heeft zowel het 22-jarig jubileum als het 33-jarig jubileum meegemaakt als organisator. En in het 33ste jubileumjaar van de Straotparade is hij benoemd tot commandeur in de orde van de zilveren pee.

Dé nestor van de commissie Straotparade mag ik wel zeggen. Hij heeft het carnavalsbloed doorgegeven aan zijn zoons. De jongste was jeugdprins Dreke en zijn oudste is lid van onze Stichting. Zijn vrouw was al eerder pee van het jaar en zij mag haar man gaan verwelkomen bij t Aauw Loof.  Beste Peeën en Peeërinnen, de Pee van het jaar 2018 is: Kees Boudewijns!!

Voorafgaand én na de  bekendmaking van de Pee van het jaar  konden de aanwezige carnavalsvierders genieten van een muzikaal programma om de vingers bij af te likken. Net zoals bij alle andere voorevenementen van stichting ‘de Peeënstekers’ dit seizoen werd de avond traditiegetrouw geopend het winnende nummer van het Grand Gala du Pee. Dit jaar is dat CV Present met het nummer ‘Ge kunt ok Lalle’.

Daarna vulden 5 kapellen uit het Peeënrijk het eerste gedeelte van de avond  met hun muzikale klanken. Jeugdhofkapel WOW, Hoe ist?!, de Uitslaopers, Hierzenwedan en de Vrije Tijdrekkers zorgden ervoor dat de sfeer optimaal was. Na deze optredens was het tijd voor een speciaal langdurig optreden van Fluitje van een Band. De afgelopen maanden hebben ze achter de schermen hard gewerkt aan een fantastische act. Zij presenteerden een zeer veelzijdig programma met als klapper op de vuurpijl een Fluitje DJ-act en een medley van oude Peejelaandse carnavalsnummers, die live werden vertolkt door onder meer De Bøxskusz, PPEM en de Klinkers

De hoofdact van de avond was de Belgische formatie ‘de Party Criminals’. Show, muzikaliteit en geniale humor op één avond! 5 doldwaze, gemoedelijke Belgische en Nederlandse muzikanten vuurden de ene hit na de andere op je af. In een razend tempo kregen de aanwezige feestvierders een poweract te zien waarvan menig DJ stil wordt. Ut motto van de band is dan ook ‘’Als té gek niet gek genoeg is’’.

Stichting ‘de Peeënstekers’ kan terugkijken op een top opwarmer voor het carnaval 2018.

Volgend weekend is het laatste voorevenement, het Sauwelweekend. Dit wordt ook gehouden in ’t Schouw

Bekijk een sfeerreportage in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties