Rob Huijben verlaat CDA en gaat door als PRO Dongen

Foto:

Het gemeenteraadslid Rob Huijben heeft vandaag de fractie van het CDA Dongen -’s Gravenmoer verlaten. Huijben gaat door in de gemeenteraad van Dongen. Dit heeft hij zojuist aan de voorzitter van de raad laten weten. Tot de verkiezingen van maart zal Huijben onder de vlag van PRO Dongen zitting nemen in de Dongense gemeenteraad.

Vorige week meldde het Openbaar Ministerie dat  Huijben wordt vervolgd voor het doen van valse aangiften tussen 2013 en 2016.  Huijben zou als CDA raadslid in 2016 naar eigen zeggen meerdere malen zijn bedreigd en mishandeld en o.a. in mei en september 2016 meerdere dreigbrieven hebben ontvangen. Daaropvolgend politieonderzoek resulteerde volgens het OM echter in verdenking dat de meldingen vals waren. reden voor het OM om de zaak voor te leggen aan de politierechter.

Volgens Rob Huijben heeft hij gisteravond in een gesprek met de fractie het verzoek gekregen om de fractie te verlaten. “Het feit dat ik alleen de fractievoorzitter heb geïnformeerd over mijn strafzaak, en niet de gehele fractie, wordt mij door de fractieleden kwalijk genomen” zo schrijft Rob Huijben in een verklaring. “Zij hebben aangegeven dat hierdoor de onderlinge vertrouwensband geschaad is. Ik wil de fractieleden bedanken voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren. Ik heb de personen en de sfeer onderling altijd als zeer prettig ervaren. Desalniettemin heb ik besloten om mijn zetel in de raad te behouden. Ik ben in maart 2014 door middel van voorkeursstemmen en met een groot mandaat gekozen. Ik zie het als een verplichting tegenover mijn kiezers en achterban om mijn volledige termijn af te maken.”

Huijben toont zich nog strijdbaar en voelt zich ook gesteund. “In de afgelopen dagen heb ik ontzettend veel steunbetuigingen mogen ontvangen. Ik ben de Dongenaren hier ontzettend dankbaar voor! Ik voel mij, mede door hun support, gesterkt in mijn strijd om mijn naam te zuiveren. Het recht zal zegevieren.”

Reactie CDA Dongen – ’s Gravenmoer
Ook het CDA Dongen ’s Gravenmoer kwam dinsdagavond met een verklaring:

“Rob Huijben maakt niet langer deel uit van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Dongen. Ook zal hij geen plaats krijgen op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 21 maart aanstaande. Dat heeft de fractie van het CDA Dongen – ’s Gravenmoer vandaag besloten. Vorige week maakte het openbaar ministerie bekend dat Rob Huijben wordt vervolgd voor het doen van meerdere valse aangiften inzake bedreiging en mishandeling.” zo luidt de verklaring van het CDA ,,Integriteit is voor ons een belangrijk gegeven. Het onderling vertrouwen is geraakt. Deze nare gebeurtenis zorgt voor veel commotie, zowel binnen als buiten onze partij. We kunnen niet anders dan dit besluit nemen”, aldus de CDA-fractie.

Reacties

Cookieinstellingen