Koninklijke Muziekvereniging Dongen nu officieel van start

Foto: Kees Broeders

Een historisch moment vanavond in jeugdcentrum De Poort. Het groot orkest van de nieuwe Koninklijke Muziekvereniging Dongen hield er haar eerste repetitie.

De zaal van het jeugdcentrum was maar net groot genoeg voor de rum 70 muzikanten van het groot orkest van de nieuwe vereniging, die ontstaan is uit een fusie tussen Harmonie Aurora en de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum. De komende weken worden de repetities steeds geleid door een andere dirigent. Er zijn vier dirigenten geselecteerd voor een proefdirectie. Na die vier proefdirecties zal de keuze gemaakt worden welke van de vier kandidaten de nieuwe dirigent wordt van het groot orkest van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen.

In de nieuwe vereniging zijn de harmonieorkesten van Aurora en Musis Sacrum samengevoegd tot één groot harmonieorkest. Het huidige VLO ( het Volwassenen Leerlingen Orkest) van Musis Sacrum blijft als apart orkest bestaan, net als het huidige jeugdkorkest van Musis Sacrum.

Het fusieproces is in 2015 al van start gegaan. Een stuurgroep en een aantal werkgroepen van leden van beide verenigingen hebben de fusie stap voor stap vorm gegeven. In de aanloop naar de fusie hebben de muzikanten van beide verenigingen al een aantal malen gezamenlijke uitvoeringen gegeven. Met de fusie komt een einde aan een roemrijke geschiedenis van de twee muziekverenigingen Aurora (110 jaar) en Musis Sacrum (177 jaar).

Het eerste officiële concert van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen staat gepland op zaterdag 30 juni in de nieuwe Cammeleur.

Reacties