VVD bezorgd over uitstraling van Tichelrijt

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De VVD maakt zich zorgen over het aanzien van Tichelrijt. Raadslid Henny Vlasveld sprak in de gemeenteraadsvergadering zijn ongenoegen uit over een aantal situaties. Hij noemde daarbij concreet de situatie bij TUF, het bedrijf dat kunstgrasmatten recyclet en op een zichtlocatie op Tichelrijt is gevestigd.

‘De situatie bij TUF doet de uitstraling van het industrieterrein geen goed’, zo vond Vlasveld, die daarmee doelde op de hoogte van de matten die daar onafgedekt opgestapeld liggen. Het bedrijf is hiervoor overigens in de afgelopen maanden al meerdere keren op de vingers getikt door de Omgevingsdienst Midden-Brabant.

Maar het raadslid had nog meer klachten. ‘Wij krijgen steeds meer reacties van ondernemers die zich ernstig storen aan de vele vrachtwagens die op Tichelrijt parkeren en de chauffeurs die daar overnachten. Naast de slechte uitstraling vindt ook vervuiling van de omgeving plaats. Ondernemers hebben hierover al meerdere keren melding gemaakt bij de gemeente, maar krijgen geen reactie’, zo mopperde het raadslid.

Dwangsom
Burgemeester Marina Starmans verschafte opheldering. ‘Volgens de beheersverordening van Tichelrijt mogen bedrijven producten tot zelfs tien meter hoog opslaan. Daar heeft TUF Recycling niet voor gekozen. Zij hebben vergunning aangevraagd voor 4 meter opslaghoogte en hun grasmatten moeten afgedekt zijn. Het bedrijf overtreedt die regels nog steeds en daarom leggen we morgen een last onder dwangsom op. Dat betekent dat het bedrijf dan nog vier weken de tijd heeft om de zaken op orde te krijgen.’Wat de vrachtwagens betreft meldde de burgemeester dat op Tichelrijt een aantal plaaten aangewezen zijn waarop langparkeren van vrachtwagens is toegestaan. De BOA’s controleren en handhaven hierop.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen