Beeldendieven slaan voor derde keer toe

Foto:

Vandaag ontving de gemeente Dongen een melding dat het bronzen borstbeeld van wijlen Marinus Entrop, Brabants eerste autobouwer en oud-inwoner van ’s Gravenmoer, is gestolen. Het beeld stond sinds 2012 in de binnentuin van een ouderenwoonvoorziening aan de Kerkebosdreef in ’s Gravenmoer. De gemeente gaat aangifte doen.

De afgelopen dagen zijn in de gemeente Dongen drie pogingen tot beeldenroof ondernomen. Twee daarvan zijn gelukt: behalve het beeld van Entrop werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ook het beeld ‘Paradijsvogel’ uit de tuin van de Volckaert in de Middellaan weggehaald. De poging om het beeld van Manneke Pee uit de voortuin van Brasserie Winkk te stelen mislukte vorige week. Uit voorzorg hebben medewerkers van de gemeente dit beeld verwijderd en tijdelijk opgeslagen.

Oproep
De gemeente Dongen wil diefstal van beelden in de openbare ruimte graag voorkomen en roept inwoners op alert te zijn. Ziet u verdachte situaties? Noteer indien mogelijk kentekens van auto’s en het signalement van de daders. In acute situaties belt u de politie op telefoonnummer 112, bij niet spoedeisende situaties: 0900 – 8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen