Kunstwerk uit tuin Volckaert gestolen, familie op zoek naar getuigen

Foto:

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het beeld “de Paradijsvogel” gestolen uit de tuin van de Volckaert aan de Middellaan in Dongen. Het kunstwerk werd met een slijptol van de sokkel verwijderd. De familie van de opdrachtgever voor dit kunstwerk doet een emotionele oproep aan getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord.

“Dit beeld heeft grote emotionele waarde voor onze familie” zegt Els Brouwers. “Onze broer Adriaan Brouwers heeft het beeld in 1990 laten ontwerpen nadat een groot verdriet onze familie trof. De bekende Amsterdamse kunstenaar Jan de Baat ontwierp in opdracht van Adriaan daarom de Paradijsvogel. “

“Toen Adriaan in 2013 overleed hebben we zijn as uitgestrooid bij dit beeld. Het is daarom voor ons van grote emotionele waarde het beeld terug te krijgen” aldus Els Brouwers.

De familie roept getuigen of buurtbewoners die deze nacht iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving van het beeld (zoals het geluid van een slijptol) op om zich te melden. U kunt de familie mailen op [email protected] Ook anonieme tips zijn welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen