Peiling naamgeving MFA geopend

Foto:

Vanaf vandaag kunt u meedoen aan de peiling voor de naamgeving van de nieuw te bouwen Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Dongen. Dat kan via de link www.inwonerpaneldongen.nl. Alle Dongenaren vanaf 13 jaar kunnen tot en met 9 april stemmen.

Via de peiling kunt u kiezen tussen twee namen: De oude naam ‘De Cammeleur’, die de voorkeur heeft van het Comité Behoud Naam Cammeleur en de nieuwe naam ‘bij Van Dongen’, die de MFA-partners DonckHuys, Theek 5, Het KunstPodium en ContourdeTwern graag zien voor het nieuwe gebouw en de nieuwe samenwerking.

Hoe doet u mee?
GfK voert de peiling uit. Er zijn drie mogelijkheden om mee te doen:

  1. U bent al lid van het Inwonerpanel Dongen
    U ontvangt – zoals gebruikelijk bij aanvang van een onderzoek – een e-mail met een uitnodiging. In de e-mail staat een link. Via deze link kunt u stemmen op ‘De Cammeleur’ of ‘bij Van Dongen’.
  2. U bent geen lid van het Inwonerpanel Dongen
    Ga met uw pc, tablet of smartphone naar de website www.inwonerpaneldongen.nl en registreer uw contactgegevens, inclusief e-mailadres. Binnen enkele seconden ontvangt u een verificatiemail op het opgegeven adres. In deze e-mail staat een link. Via deze link gaat u naar de pagina waar u kunt stemmen op ‘De Cammeleur’ of ‘bij Van Dongen’. Uw gegevens zijn nodig in het kader van een eerlijke peiling. Registreren betekent niet dat u automatisch lid wordt van het Inwonerpanel.
  3. U heeft moeite met gebruik internet en u heeft niemand in uw omgeving die u kan helpen.
    U belt naar de helpdesk van GfK: 0800 – 22 55 435. Dat kan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Een medewerker van GfK registreert uw gegevens en loopt met u het onderzoek door.

Einduitslag
De peiling staat open tot en met zondag 9 april. Daarna zal GfK een einduitslag geven op basis van ‘de meeste stemmen gelden’. Het college conformeert zich aan de uitkomst van
het onderzoek. Wie via internet heeft gestemd ontvangt een e-mail met de uitslag.

Klik hier voor een uitgebreide instructie hoe je kunt stemmen:  Zo-kun-je-stemmen 

Wil je weten wat de argumenten zijn van de voorstanders van de nieuwe naam ‘bij VAN DONGEN’ of de argumenten van de voorstanders van het behoud van de naam Cammeleur? Kijk dan hieronder!

Het verhaal ‘bij VAN DONGEN’

Het gaat om meer dan alleen een nieuw gebouw. Er gaan vier partners intensief samenwerken Bibliotheek Theek 5, DonckHuys, Het Kunstpodium en ContourdeTwern Dongen. Het vertrouwde blijft én er komt meer: nieuwe functies en nieuwe activiteiten. Een nieuwe naam maakt dit duidelijk. Het wordt dé nieuwe ontmoetingsplek voor jong en oud. Een plek waar van alles mogelijk is.

Laat je inspireren door je wekelijkse muziek-, zang- of dansles, bezoek een theatervoorstelling van je favoriete cabaretier, leen er je nieuwste boeken of creëer je eigen ontwerp met 3D-prints. Gewoon gezellig een kop koffie drinken in het café of studeren en inpluggen voor je werk kan natuurlijk ook. Er worden inspirerende lezingen en cursussen georganiseerd. En het wordt een ontmoetingsplek voor vrijwilligers. Wil je zelf iets organiseren of heb je een goed idee? Bij Van Dongen staan we voor je klaar om je daarbij te ondersteunen. Graag zelfs! Kortom, er kan zoveel meer dan in het oude gebouw. Samen maken we bij Van Dongen uniek! Dit alles doen we met Dongen, voor Dongen en bij Van Dongen.


Door de nieuwe naam worden de mogelijkheden duidelijk zichtbaar: Muziek bij van Dongen, lezen bij Van Dongen, mantelzorg bij Van Dongen, theater bij Van Dongen, maar ook filmvoorstelling bij Van Dongen. De mogelijkheden zijn legio. Het Dongens karakter krijgt wat ons betreft een mooie plek in het interieur van het gebouw. De schoenindustrie en de naam Cammeleur in het bijzonder, maken daar absoluut een onderdeel van uit.

Waarom geen Cammeleur?
Onder de naam Cammeleur lijkt alles bij het oude te blijven en is de vernieuwing minder zichtbaar. De Cammeleur wordt geassocieerd met DonckHuys en met een grijs en stoffig gebouw en niet met de 4 nieuwe partijen, nieuwe functies en nieuwe activiteiten. Ook is de oude naam te beperkt voor het nieuwe concept. Een nieuwe naam went! Bibliotheek Theek 5 was eerst bibliotheek Dongen, ContourdeTwern Dongen was eerst Stichting Richting en Het KunstPodium was vroeger muziekinstituut Dongen Gilze Rijen. En toen de naam Cammeleur gekozen werd, moest men ook enorm wennen. En zo zijn er in Dongen nog meer namen die veranderd zijn en waar men inmiddels aan gewend is. Bij Van Dongen werkt dat precies hetzelfde.

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Waarom bij Van Dongen:

  • nieuw gebouw, nieuwe samenwerking, nieuwe naam
  • verbindt de concepten van de 4 partners tot 1 uniek concept (overkoepelende naam)
  • verbindt verleden, heden en toekomst
  • de nieuwe naam laat potentie en (nieuwe) mogelijkheden zien
  • voor Dongen, met Dongen, bij Van Dongen
  • trots op Dongen
  • de partners voelen zich thuis bij de nieuwe naam
  • familiegevoel/familie Van Dongen, iedereen is welkom (lage drempel)
  • authentiek, verfrissend en op de toekomst gericht
  • naam is makkelijk te onthouden
  • naam zet Dongen op de kaart

Kortom, als jij ook trots bent op deze unieke ontmoetingsplek, stem dan ‘bij Van Dongen’.


Het verhaal bij ‘De Cammeleur’
Het is zover: de inwoners van Dongen hebben het voor het zeggen en gaan in de komende periode kiezen welke naam de nieuwe MFA krijgt.Als initiatiefgroep hebben wij ons de afgelopen maanden sterk gemaakt voor het behoud van de naam: De Cammeleur. Een Cammeleur is het verbindingsstuk in een schoen tussen de zool en de hak en door de schoenindustrie dus historisch verbonden aan Dongen. Deze unieke naam is daarom destijds gekozen voor het gebouw dat onze inwoners met elkaar verbindt.

Voor de nieuwe accommodatie dekt de naam de Cammeleur nog meer dan eerst de lading. Er zijn meer groeperingen die er gebruik van gaan maken en meer mensen die daar gaan samenwerken waardoor de verbindende factor die de naam Cammeleur symboliseert, op nog meer inwoners van toepassing is. Uit gesprekken en onze eigen peiling blijkt dat veel Dongenaren deze naam ook willen behouden. Dit signaal hebben we doorgegeven aan de politiek en B&W heeft daarna besloten de keuze aan de inwoners over te laten. Een krachtig, democratisch besluit. Geld van Dongenaren wordt gebruikt voor de MFA, dus bepalen zij ook hoe die heet.

Als initiatiefgroep maken wij ons sterk voor een stukje erfgoed, er is in Dongen al veel monumentaals verdwenen. Erfgoed zit in gebouwen, verhalen maar ook in namen en gevoel. Dat willen wij doorgeven aan de komende generaties ofwel: koester wat je uit het verleden aan goeds kunt meenemen maar kijk ook vooruit want daar gaan we naar toe: een prachtig nieuw gebouw waar wij samen met de betrokken partners en alle inwoners een succes van gaan maken met een naam die het toekomt: De Cammeleur.
Wij roepen alle Dongenaren vanaf 13 jaar om te gaan stemmen: stem op De Cammeleur.

De initiatiefgroep Behoud naam Cammeleur: Angelo Riemslag, Peter Ligtenberg, Gerard Jansen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen