Lonneke Trip Pee van ’t Jaor 2017

Foto:

In een volgepakt l’Alternatief (’t Schouw), is de nieuwe Pee van ’t Jaor bekend gemaakt door Prins Andreo LVII. Dit gebeurde tijdens Ut Grote Veurspel, met als thema, ‘Peeraotebal’. Dit jaar valt deze eretitel te beurt aan Lonneke Trip.

Lonneke is jarenlang hofdame geweest in de hofhouding van stichting ‘de Peeënstekers’. Prins Andreo LVII typeerde haar verdienste als volgt: “Nadat ze als hofdame is teruggetreden, is zij commissiewerk voor Stichting ‘de Peeënstekers’ gaan verrichten en heeft zij zitting genomen in de commissie optochten. Niet alleen in de aanloop naar carnaval steekt deze dame veel vrije tijd in het commissiewerk, ook tijdens carnaval is zij alle dagen, van vroeg tot laat, in touw. De intocht op zaterdag, de grote optocht op zondag, de kinderoptocht op maandag en de lampkusoptocht op dinsdag, onze Pee van ’t Jaor is er nauw bij betrokken. De inzet van deze Pee van ’t Jaor is niet alleen groot, maar is wat mij betreft buitengewoon.”

Verder was het een dolle boel in l’Alternatief! Na de optredens van Fluitje van een Band met het lied Confetti, het winnende lied van het Grand Gala du Pee, en de optredens van een vijftal Peeënrijkse kapellen was het de beurt aan DJ Bompa en de Mens, bekend van hun carnavals hit, ‘Als Brabander ben ik geboren’.

De presentatie was in handen van twee doorgewinterde carnavalsvierders uit het Peeënrijk, namelijk Trea van Kuyk en Tom Mijnders.

De sfeer was uitstekend en de toegestroomde Peeën en Peeërinnen, die zich bijna allemaal hadden gekleed in het thema van Peeraote, beleefden een schitterende carnavalsavond.

Feestband BAM! zorgde er als hoofdact voor dat niemand meer stil kon blijven staan. Een muzikale golf van bekende (feest)nummers ging door de zaal en idereen genoot hier zichtbaar van. Het spreekwoordelijke dak ging er weer af!

Stichting ‘de Peeënstekers’ kijkt terug op een top opwarmer voor het carnaval 2017.

Over twee weken is het laatste voorevenement, het Sauwelweekend. Dit wordt gehouden in de Salamander, dat dan de naam l’Alternatief’ mag dragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen