Live Music, The Movie! Een uniek project

Foto:

Over ruim twee weken (op 29 januari) is het eindelijk zo ver, dan vinden de twee voorstellingen van het evenement Live Music, The Movie plaats. Maandenlang repeteren aan de muziekstukken en vele uren filmopnames liggen ten grondslag aan deze geheel in eigen beheer gemaakte productie. Een bijzondere samenwerking tussen de jeugd van Fanfare St. Joris (Dorst), Musis Sacrum (Dongen) en het popcombo.

De projectgroep, bestaande uit jeugdleden en vrijwilligers van beide muziekverenigingen, zijn zo’n driekwart jaar geleden gestart met het uitwerken van de eerste ideeën. In het filmscript zitten de nodige spannende en verrassende scenes. “Een corrupte Mevr. Van der Hoeven wil het jeugdorkest saboteren, daarom heen gebeuren allerhande taferelen”, aldus Lonneke Nouws lid van de projectgroep. “Via het Musis-netwerk is er contact gelegd met Paulien Janssen, zij heeft de productie, regie en filmopnames verzorgd. De leden fungeerde als acteurs en figuranten. De opnames zijn zowel in Dongen als Dorst opgenomen. Prachtig toch. Het ziet er allemaal super gaaf uit!”, aldus een enthousiaste Lonneke.

Ook dirigent van het jeugdorkest Musis Sacrum, Rolf Rombouts, is in zijn nopjes met dit project. “We spelen zo’n 15 muziekstukken (oa Joris en de Draak, ‘Mozart Rock’ en Opzij Opzij Opzij) met de nodige variatie dus. Zo’n concert, samen met een popcombo en zang (Isabelle Lafeber), geeft altijd wat extra’s”. Rombouts heeft een aantal arrangementen geschreven en speelt zelfs een rolletje in de film. “Samen met Frans van Dun, dirigent van St. Joris, verzorgen wij de muzikale leiding. Fijn dat we zo’n productie twee maal kunnen uitvoeren, er zit toch ontzettend veel voorbereiding in”, sluit Rombouts af. “Het is inderdaad een uitdagend project”, vult Kees Klaassen (ook lid projectgroep) aan. “Op een dag, op twee verschillende locaties, dezelfde productie wegzetten vergt wat organisatie. De Klip (Dorst) bouwen we om tot klein filmtheater voor de ochtendvoorstelling en ‘s middags spelen we in een echt theater DongePark (Volckaert Dongen). Komende zondag hebben we een generale doorloop, en dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Het wordt echt een prachtig geheel.”, vertelt Klaassen enthousiast.

Dankzij financiële ondersteuning van onder andere gemeente Oosterhout (Zapbudget Jong), het Stroomversnellingsfonds van de Rabobank Amerstreek, Rabobank Tilburg en omstreken, Stichting Jacques de Leeuw Loon op Zand, Stichting Amateur Kunst Dongen en Tivoli Fonds is ‘Live Music, The Movie’ mede mogelijk gemaakt. De uitvoeringen zijn op zondag 29 januari aanstaande om 11.00 uur in De Klip in Dorst en om 16.00 uur in DongePark Theater De Volckaert in Dongen. Entreebewijzen à € 5,= zijn verkrijgbaar bij ‘Bakker Dennis’ en ‘In Geuren en Kleuren’ (in Dorst) en in Dongen bij ‘DA Ingrid’ en ‘Leijten Digitaal Drukken’. We hope to see you at The Movie!

Reacties