Henriette van den Hoek presenteert: ‘Koken met Henriëttes’

Foto:

Tijdens een feestelijke bijeenkomst presenteerde Henriëtte van den Hoek van Natuurlijk Tomaat donderdagavond haar kookboek ‘Koken met Henriëttes’ . Het boek bevat een groot aantal heerlijke recepten met de tomaat als basisingrediënt. Henriette reikte het eerste exemplaar uit aan mevrouw van den Hoek, mede grondlegger van de tomatenkwekerij aan de Kleindongenseweg en al jaren steun en toeverlaat op het gebied van Henriëttes  soepen en sauzen

Henriette vulde haar eerste potje tomatensaus in 2011. In de jaren daarvoor leverde het kweken van tomaten steeds minder op. Toen in 2011 de EHEC bacterie er voor zorgde dat de export van tomaten naar Duitsland volledig stil kwam te liggen moesten Henriette en haar man Alfons lijdzaam toezien hoe hun oogst met eerste klas tomaten in de container dreigde te verdwijnen. Henriette kon hiiermee niet leven en besloot een deel van de ogst te redden door er potjes tomatensaus van te maken.  Het product sloeg dermate goed aan dat Henriette en Alfons in de jaren daarna het assortiment tomaatgerelateerde producten steeds verder uitbreiden met onder meer soepen, compotes,  sauzen en chutneys. De bedrijfsactivciteiten werden uitgebreid met de verkoop van tomaten in een eigen winkel en workshops in de sfeervol ingerichte ruimte in de kas.

henriettes“Vanaf het moment dat ik de basissaus verkocht, kreeg ik de vraag: ‘wat kan ik met die saus maken’ vertelt Henriette. “Ik nam mezelf voor om een boek vol recepten te creëren”. In juli van dit jaar werd een schrijfster gevonden in de persoon van Renate van Zoeren . Fotograaf Anja van Rijen zorgde voor de illustraties en de droom van Henriëtte werd werkelijkheid.

Natuurlijk Tomaat in Dongen is sinds vorig jaar een biologische tuinderij. ,,Vroeger ging alles op de automatische piloot. Nu is Alfons echt tuinder. Er worden geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt, maar beestjes. Wij zijn echt onderscheidend,” vertelt de trotse samensteller van het kookboek. Naast tomaten en komkommers worden volgend jaar ook paprika ’s geteeld.

Henriëtte ‘s slogan is: haal de mensen in huis en laat zien hoe het product tot stand komt. Bij Natuurlijk Tomaat kun je niet alleen terecht voor workshops op afspraak. Zo is het bedrijf ook als klassenboer in het onderwijs bezig, staat er de boerderijwinkel en werd onlangs een ophaalpunt geopend namens de Boerschapper, een samenwerkingsverband tussen diverse boerenbedrijven uit Brabant.

De drukbezochte boekpresentatie  van afgelopen donderdag werd opgeluisterd door sauwelaar en conferencier Andy Marcelissen die op zijn geheel eigen wijze het kookboek onder de loep nam. Natuurlijk konden de gasten tijdens deze avond genieten van diverse hapjes die in het receptenboek opgenomen zijn. ‘Koken met Henriëttes’ is vanaf nu te koop voor €19,95. Het boekt telt 120 pagina’s en is samengesteld met lekkere, verrassende en eenvoudig te bereiden recepten. Het receptenboek is met mooie foto’s geïllustreerd, is 21x21cm en heeft een harde, glanzende kaft. U kunt het boek kopen in de biologische boerderijwinkel van Natuurlijk Tomaat aan de Kleindongenseweg 81.

De openingstijden zijn:
• Maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur
• Vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
• Zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur

Reacties