Piet Leanderprijs 2016 voor ‘De Trampoline’

Foto:

Zondagmiddag kreeg de familie Stoucken de Piet Leander Wisseltrofee 2016 uitgereikt. Deze trofee is bedoeld voor de exploitant met de beste klantvriendelijkheid, presentatie en netheid. De grootte, hoogte en veelheid aan verlichting spelen dus geen enkele rol. De jury koos dit keer voor de Trampoline. Burgemeester Marina Starmans reikte de prijs uit in het bijzijn van enkele familieleden van de overleden Piet Leander, waaronder zijn vrouw.

In 1994 werd Dongen uitgeroepen tot BOVAK-Kermisstad. Hierop voortbordurend is het jaar erop de ‘Piet Leander wisseltrofee’ in het leven geroepen. Ook wil de NKB – Nederlandse Kermisbond – op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander hoog houden. Hij had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde dan met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan de kermis. De jury bestond dit jaar uit Harry Sandig (maker van kermisminiaturen), Piet Scheepers (journalist voor BN De Stem) en Jacqueline Schilders (journaliste van het Weekblad Dongen).

DSC_1072

Juryrapport 2016: “Piet Leander Wisseltrofee”.

De jury heeft ook dit jaar weer een attractie kunnen aanwijzen die in aanmerking komt voor de Piet Leander Wisseltrofee. Dit jaar voor de 21e keer uitgereikt door burgemeester Marina Starmans.

Dongen werd in 1994 uitgeroepen tot BOVAK-kermisstad van Nederland.
Als dank boden de exploitanten in 1995 het houten kermispaard aan dat al jaren trots in de hal van ons gemeentehuis staat. In vervolg hierop is in 1995 de “Piet Leander Wisseltrofee” in het leven geroepen. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan wat de Dongense kermis nu is.

De jury, bestaande uit Jacqueline Schilders (redacteur Weekblad Dongen), Harry Sandig (bouwer van kermisminiaturen) en Piet Scheepers (journalist bij BN De Stem), had ieder voor zich een aantal attracties genomineerd.
Hierbij is gelet op: service, klantvriendelijkheid, presentatie en netheid rond de attractie.
Diverse exploitanten staan al vele jaren op onze kermis. Bekende attracties zijn weer terug in Dongen. Kinderen vliegen van hoog naar laag en dat alles onder goede begeleiding van de exploitanten en hun medewerkers. Eten en drinken voor Elk wat Wills! Het ziet er ook dit jaar weer prima verzorgt uit.
Tegen alle exploitanten wil de jury zeggen: de bezoekers zijn blij dat jullie Dongen willen aandoen. Jullie voelen aan wat het is om mensen te vermaken. En….dat allemaal nog tegen een redelijke prijs. Dat kan alleen door de perfecte samenwerking tussen gemeente en exploitanten.

Conclusie: Voor de jury bepalen groot en klein het beeld van de kermis. Eigenlijk zouden alle attracties in aanmerking moeten komen voor deze prijs. Een aantal attracties springen er dit jaar uit. Doorslaggevend was de onvermoeibare bereidheid iedereen te helpen.
Het is een kleurrijk spektakel van deze tijd. Goed onderhouden en je vindt het al in vele tuinen. De jeugd vindt het cool en vet! Echter op de kermis kun je heel veilig nog hoger dan thuis. Kinderen genieten volop en worden geënthousiasmeerd door de medewerkers. Het is de primeur in Dongen, dit zesarmig speeltoestel. De Piet Leander prijs 2016 is dit jaar gewonnen door de Trampoline van de familie Stoucken uit Echt.

Proficiat, het is u gegund!

Was getekend, Dongen, 10 juli 2016.
De jury.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen