Koninklijke onderscheiding voor de heer C. Quist

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Zaterdagavond reikte burgemeester Marina Starmans-Gelijns een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer C. (Cor) Quist (69 jaar). De heer Quist is sinds 1968 lid van de Christelijke Muziekvereniging Crescendo. Deze maand is Cor 25 jaar bestuurslid van de vereniging, hij was een periode vicevoorzitter en penningmeester. Voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor de Dongense samenleving werd de heer Quist benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sinds 1968 is de heer Quist lid van de Christelijke Muziekvereniging Crescendo. Deze maand is hij 25 jaar bestuurs-lid. Vanwege de heer Quist zijn inbreng en enthousiasme wordt zijn termijn als bestuurslid steeds stilzwijgend verlengd. Cor’s meest omvattende rol binnen de vereniging is het jaarlijks organiseren van de plantenactie in ’s Gravenmoer. Wekenlang is hij bezig met het inkopen van planten, bestellingen klaar maken, vrijwilligers bij elkaar zoeken voor de huis-aan- huis verkoop en de complete administratie hiervan op orde houden. De inkomsten die daaruit voortvloeien zijn van levensbelang voor de vereniging.

Gereformeerde Kerk
De heer Quist is al 16 jaar koster voor de Gereformeerde Kerk in s ‘Gravenmoer. Deze activiteit zorgt ervoor dat zijn sociale inbreng binnen de gemeenschap erg groot is.

CDA, afdeling Dongen-s’ Gravenmoer
De heer Quist is al meer dan 8 jaar actief voor het CDA, afdeling Dongen – ’s Gravenmoer. Cor houdt zich onder meer bezig met het werven van nieuwe leden en verzet veel inspanningen voor de verkiezingscampagne.
quist2

Reacties