Nadine Broersen 1e lid Vrienden van Atledo bij Kerstafettemarathon

Foto: Kees Laurijsen

De weersomstandigheden tijdens de Atledo Kerstafettemarathon op derde kerstdag waren illustratief voor het veranderende klimaat. In plaats van handschoenen en mutsen, vele lagen kleding vanwege sneeuw en vorst en warmte zoekend bij kachels en glühwein, liepen veel deelnemers dit jaar in T-shirt en korte broek. Behalve dan Team Après Ski van Spiridon, dat in skikleding met een ongezonde kleur op de wangen verscheen en de bobo’s van Team ’t Doorlopertje die met een wit-blauwe sneeuwmuts op liepen.

Marathon in estafettevorm
De voorjaarstemperatuur droeg er in ieder geval aan bij dat deelnemers en publiek vooral buiten stonden om de lopers bij dit ludieke loopevenement aan te moedigen. Bijna net zoveel deelnemers als in 2014, dus ook in dat opzicht was het evenement dik in orde. Teams van minimaal vier en maximaal acht personen moesten in estafettevorm een marathon lopen over een ronde van ongeveer 1,2 km. Na elke ronde moest het estafettelintje aan een ploeggenoot worden doorgegeven. Zo volbrachten de teams samen 42 kilometer en 195 meter. En naast de nodige lol is dit hardloopfestijn ook uitermate nuttig tijdens de calorierijke feestdagen van december.

atledo29122

Prijzen voor snelste, best geklede en meest pechvolle teams
Zoals gebruikelijk werden er aan het eind weer een aantal prijzen verdeeld. De meningen lopen nog steeds uiteen over wat nu de belangrijkste prijs is. Het snelste team was in ieder geval Team Ongetraind van a.v. Spiridon. Maar of die MILA’s nu echt zo ongetraind zijn. Met een tijd van 2 uur, 31 minuten en 50 seconden bleven ze maar ruim vier minuten boven het parkoersrecord van het Atledoteam (w)adje kratje. Dat vriendenteam liep in 2010 in de sneeuw een tijd van 2 uur 27 minuten en 3 seconden. In 2016 ligt er dus een mooie uitdaging om dat scherpe parkoersrecord te verbreken. Atledo’s eigen Mexicano’s kregen de prijs voor het best geklede team en het al eerder genoemde Team Après Ski van Spiridon mocht naar huis met de pechprijs, omdat ze in ski-outfit waren verschenen en de sneeuw tot hun ontzetting ontbrak en het bruin in hun gezicht geen zonnekleur bleek te zijn, maar schmink. Dat deze ploeg met het gevreesde nummer 13 liep, zal hier ook debet aan zijn geweest.

Nadine Broersen 1e lid Vrienden van Atledo
Tussen de bedrijven door ontving wereldkampioen vijfkamp Nadine Broersen uit handen van Atledovoorzitter André Langeveld een mooie sjaal waarmee zij het eerste lid van de nieuwe Vrienden van Atledo werd. De club Vrienden van Atledo is een nieuw initiatief van Atledo om oud-leden, oud-bestuurs- en commissieleden, oud-vrijwilligers en oud-trainers aan zich te binden. Na Nadine ontvingen ook oud-voorzitter Gerdjan Kipping en oud-secretaris en erelid Jan de Wee (die in 1982 bij de oprichting van Atledo was betrokken) uit handen van André hun sjaal. Later meldde ook mede-oprichter en trainer van het eerste uur Coen Pfrommer zich aan. De Vrienden van Atledo zijn na een dag al met 20. Lid worden van de Vrienden van Atledo is al mogelijk vanaf € 25,00. Aanmelden kan via e-mail bij [email protected] Meer informatie over de Vrienden van Atledo vind u binnenkort op de website van Atledo: www.atledo.nl.

Foto’s van de Kerstafettemarathon 2015 kun je natuurlijk vinden in ons online fotoboeken, maar ook op de website van Kees Snepvangers.

Al met een al weer een geslaagd en sfeervol loopevenement onder leiding van WOC-voorzitter Johan Flipsen en enthousiast becommentarieerd door speaker Johan Jacobs. We hopen in 2016 weer veel vrolijke en goede geklede deelnemers te ontvangen. De organisatie en Atledo wensen alle deelnemers en fans een gezond, gelukkig en sportief 2016!

Reacties