Pr. CV Astmarkwatsis winnaar Beste Carnavalslied West-Brabant

Foto:

In een uitpuilende zaal in Hoeven werd zondag 20 december jl. de verkiezing van het beste West-Brabantse carnavalslied gehouden. In een voorgaande editie zijn de Bøxskuzs al eens in de prijzen gevallen, maar dit jaar zijn de Kwatsers met hun Afbaklied er met de eerste prijs vandoor gegaan. Een prachtige prestatie. Stichting ‘de Peeënstekers’ feliciteert deze Peeënrijkse CV dan ook van harte met het behaalde resultaat in Hoeven.

In het liedje brengen de leden van Astmarkwatsis een ode aan het ritueel van aaikes bakken na afloop van een geslaagde carnavalsavond. Een gebruik dat menig carnavalsvierder, niet alleen in het Peeënrijk, maar ook tot ver daarbuiten niet vreemd is dus. Een gedeelte van het juryrapport: ‘Muziek is buitengewoon goed, Toppertje voor de carnaval en modern. Ritme is heel leuk. Leuk thema en goede tekst. Het nummer is heel origineel en er is werk van gemaakt. Plezier staat voorop. Gezelligheid en ziet er leuk uit met die dozen eieren. Als met al een terechte winnaar. Proficiat!!!!!!!’

Het nummer staat ook op de CD die stichting Pee-CD komende maand uitgeeft. Hierop staan de 5 finalisten van het Grand Gala du Pee van 2015. Ook op dit songfestival wist Astmarkwatsis de finaleronde te bereiken. Hier ging uiteindelijk de Vereniging der Veteraonen er met de eerste prijs vandoor met hun nummer “We gaon ‘m raoke…’ Beide winnende nummers zijn te horen op zaterdag 16 januari 2016, tijdens de PeeCD presentatie bij Café d’Ouwe Sok.

Dat Astmarkwatsis deze prijs heeft gewonnen bevestigt nogmaals de kwaliteit die we hier in het Peeënrijk hebben op het gebied van het maken van eigen carnavalsliedjes. De stichting hoopt dat deze cultuur nog lang door alles betrokken CV’s en kapellen wordt voortgezet en niet alleen de mensen in het Peeënrijk, maar in heel Brabant kunnen genieten van de Peeënrijkse sound.

ast3

 

Reacties