Waarschuwing WhatsApp pop-up

Foto: Foto: Álvaro Ibáñez / Flickr cc by-2.0

Veel mobiele versies van websites hebben de laatste dagen last van een pop-up in beeld met een zogenaamde WhatsApp Update. Tijdens het internetten krijg je op je smartphone een pop-up scherm te zien, waarin staat dat je WhatsApp verloopt en dat je de app opnieuw moet downloaden. Pas op!

Veel mensen krijgen momenteel deze valse meldingen te zien. Dit meldt opgelicht.nl vandaag. Ook bij dongen.nieuws.nl komt u deze advertentie mogelijk tegen. Op dit moment doen we er alles aan om deze advertentie zo snel mogelijk te blokkeren. Onze excuses voor de tijdelijke overlast.

Advertentie
De waarschuwing in de pop-up is eigenlijk gewoon een advertentie, maar het lijkt op een melding van whatsapp. De advertentie bevat ook een link. Na het klikken op de link verschijnt er een website waar je telefoonnummer ingevuld moet worden. Je telefoonnummer wordt echter gebruikt voor een SMS-abonnement, niet voor het verlengen van je WhatsApp.

Advies
Vul nooit je telefoonnummer in! Je krijgt op dit scherm nooit te zien als je WhatsApp verloopt. Is dit wel het geval, dan wordt je doorgeleid naar de Apple App Store of de Google Play Store en niet naar een vage website. Wil je weten of je WhatsApp binnenkort verloopt? Kijk dan bij de instellingen op WhatsApp.

Afmelden
Heb je al je nummer ingevuld en zit je nu aan een abonnement vast? Ga dan naar de website van de stichting gedragscode mobiele diensten: www.payinfo.nl. Hier kun je betalingen inzien die gedaan zijn via je mobiele telefoon. Bovendien kun je lopende, mobiele abonnementen eenvoudig stoppen. Onderstaand een voorbeeld van een bericht.

Whatsapp-update02-576x1024Whatsapp-update-169x300

 

 

Reacties