College van B & W deelt oliebollen uit op oudjaarsdag

Foto: CC0/Public Domain

De gemeente Dongen breekt met de traditie van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de eerste maandag van januari. In plaats daarvan gaat het College op oudjaarsdag zelf het dorp in om hun goede wensen aan de Dongenaren over te brengen. Zij staan die dag van 14.30 tot 16.00 uur op het Looiersplein en delen naast die wensen ook oliebollen uit.

marina2De omschakeling  van een receptie in het gemeentehuis naar deze mogelijk nieuwe traditie is een idee van burgemeester Marina Starmans-Gelijns. “Het is deel van onze toekomstvisie en de visie op communicatie. Belangrijk punt daarin is dat de ambtenaar 3.0 niet werkt vanuit een ivoren toren maar zelf het contact zoekt met de burger. Op de nieuwjaarsreceptie zie je toch iedere keer dezelfde gezichten en ik vind het belangrijk om meer contact te hebben met de Dongenaren die daar niet zo gemakkelijk naar toe komen.” De burgemeester hoopt dat dit nieuwe idee het begin is van een mooie nieuwe traditie. “We zullen dit rustig de kans geven maar het zou zo maar kunnen dat dit over een paar jaar uitgegroeid is tot een enorme jaarlijkse happening.”

Naast de oliebollen, die afkomstig zijn van de oliebollenkraam van Jan Hoefnagels bij de ALDI, is er ook tijd voor een drankje. “Koffie, thee, warme chocomel of glühwein” aldus Marina Starmans.”en dat allemaal is een sfeervol decor. Een warme ontvangst dus voor ieder die maar wil.” Zo rond de klok van 15.00 uur zal de burgemeester een kleine toespraak houden.

De nieuwjaarsreceptie was tot nu toe ook ieder jaar het podium voor het uitreiken van de vrijwilligersprijzen en het bekijken van de jaarfilm. “Ook dat zal gaan veranderen maar zeker niet verdwijnen. Hoe we dat precies gaan doen is nog niet helemaal bekend maar je kunt er verzekerd van zijn dat de winnaars van de vrijwilligersprijzen de aandacht blijven krijgen die ze verdienen.”

 

Reacties