Bouwplan De Hoogt feestelijk van start

Foto:

Na jaren van voorbereiding zijn donderdag de werkzaamheden van nieuwbouwplan De Hoogt in het centrum van Dongen officieel gestart. Opdrachtgever Casade en aannemer Hoefnagel wilden deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo’n honderd genodigden, zoals gemeente, makelaars, architect, maar ook kopers en omwonenden, zagen hoe wethouder Bea van Beers symbolisch de eerste bron boorde. Met confettikanonnen zorgden de toekomstige bewoners van het plan voor een feestelijk startschot.

Aanwinst
“De plannen voor deze ontwikkeling dateren van een tijd waarin nog veel mogelijk was en we dachten dat de corporatie aan aandeel moest hebben in álle projectontwikkelingen”. Aan het woord is Norbert Broers, manager bij Casade. “We beseffen dat een project als De Hoogt niet meer past bij de kerntaken van Casade. Die laten we voortaan graag over aan anderen in de markt. Natuurlijk zijn we blij met dit prachtig plan, dat met grote zorgvuldigheid voor de historische waarden is ontworpen. Een aanwinst voor Dongen waar alle betrokken partijen trots op mogen zijn!”

Nieuwe buren
Namens de gemeente Dongen sprak wethouder Bea van Beers trots: “Het was de afgelopen tien jaar vaak duwen en trekken, maar wel altijd in goede sfeer en afstemming. Gelukkig krijgt het gemeentehuis dan eindelijk de nieuwe buren. Het plan heeft veel kwaliteiten en we gaan de bouw nauwlettend volgen. Misschien kunnen we een webcam ophangen!”, besluit zij gekscherend.

Koopwoningen
Met deze start bouw worden de 22 grondgebonden woningen van het plan gerealiseerd. Als alles volgens planning verloopt worden deze woningen eind 2016 opgeleverd. Op het terrein komt ook een appartementencomplex. Zodra tenminste 70% van de 22 appartementen verkocht is, kan ook de bouw hiervan starten. Informatie over het project en de nog beschikbare appartementen vindt u op: www.dehoogtdongen.nl.

——————————————————————————————————-

howieho

Reacties