Mooie prestatie team Anspach bij Mensa SlimmerIQuiz

Foto:

Woensdag werd de finale gespeeld van de Mensa SlimmerIQuiz, een pittige landelijke quiz voor leerlingen van de groepen zeven en acht. Meer dan 5500 kinderen uit het hele land deden mee aan de voorronde. Iets meer dan 20 teams van drie personen plaatsten voor de finale. Hieronder ook een team van  de J.J.Anspachschool, bestaand uit Mink van Bezouw, Sjors van Kerkhof en Tycho Houtepen.

De finale werd gehouden op de Universiteit van Amsterdam. De presentatie van deze finale was in handen van Dolores Leeuwin (op de foto boven met team Anspach). Op verschillende locaties in Nederland is op 11 november bepaald welke school het slimste team heeft van de regio.

De Mensa SlimmerIQuiz gaat niet om het reproduceren van weetjes of antwoorden die je zo zou kunnen googelen, maar meer over logica en ‘out of the box’ denken. De teams die het strijdperk betreden, moeten daarom niet alleen gewapend zijn met veel creativiteit en teamspirit, maar ook en vooral beschikken over een goed stel hersenen om de pittige vraagstukken op te kunnen lossen. Om de deelnemers te prikkelen was dit jaar Mark Golden, quantum- en vaste-stoffysicus aan de Universiteit van Amsterdam, uitgenodigd om de finalisten een mini-workshop te geven.

Dit jaar was er een recordaantal deelnemers, meer dan 5500 kinderen namen deel aan de voorronde van deze landelijke quiz. De J.J.Anspachschool is enorm trots op zijn deelnemers en feliciteert hen met het behalen van de 11e plaats tijdens de finale. Goed gedaan, jongens! Nieuwsgierig geworden naar de vragen? Kijk dan op www.slimmeriquiz.nl en ga de uitdaging aan zoals de kinderen dat ook gedaan hebben

Reacties