Energie Dongen biedt lucratieve groene investering

Foto: CC0/Public Domain

Energie Dongen gaat groene energie leveren aan haar deelnemers, ook om meer lokale opwekking aan de inwoners van Dongen te kunnen leveren. Iedere inwoner van Dongen kan deelnemen! Energie Dongen neemt de energie af van de coöperatieve energieleverancier DE Unie. De energieprijzen zijn een kwart cent goedkoper dan de regionale energieleverancier Essent.

De Unie is door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en WISE uit 37 energieleveranciers uitgeroepen tot duurzaamste (groenste) energieleverancier van Nederland. Vijf energiereuzen hebben in Nederland een marktaandeel van 75% à 80% en bepalen daarmee sterk de duurzaamheid van de Nederlandse energievoorziening. Van de vijf grote internationale bedrijven is Eneco het meest duurzaam. De bedrijven kunnen volgens de onderzoekers beter scoren door te kiezen voor energie uit zon, wind en duurzaam gecertificeerde biomassa. Ook energie uit gascentrales wordt als voldoende duurzaam beoordeeld.

windenergie

Om het lidmaatschap aan DE Unie en de aanloopkosten te financieren geeft Energie Dongen certificaten uit met een nominale waarde van € 25,- en een rendement van 3% per jaar. Van uw bank krijgt u op dit moment slechts maximaal 1% op uw spaarcenten. Na drie weken hebben ruim veertig leden van Energie Dongen zich aangemeld en is op circa 75% van de certificaten al ingetekend! Tot eind november kunt u zich aanmelden voor deze rendabele certificaten, daarna wordt de uitgifte gesloten. Meld u nu aan en steun uw energieleverancier Energie Dongen!

Op 19 november a.s. houdt Energie Dongen een Algemene Leden Vergadering in de Cammeleur (inloop 19.45 uur, start 20.00 uur), waar de ALV de nieuwe Raad van Commissarissen kan benoemen. De drie kandidaten; René van Doorn, Joop van Tongeren en Ron Oostenenk zullen zich hierbij voorstellen. Aansluitend is de gelegenheid om nog vragen over de certificaten te stellen en hierop in te tekenen.

Voor meer informatie over certificaten en deelname zie www.energiedongen.nl.

Reacties