Heemkundekring “Des Graven Moer” presenteert Cees Prinsen met de MEIDENKIST

Foto:

Op vrijdagavond 20 november verzorgt Cees Prinsen uit Hilvarenbeek in ’s Gravenmoer een optreden met de meidenkist. Cees heeft zich gespecialiseerd in de geschiedenis van het Brabantse volksleven. Hij kan er zeer smakelijk over vertellen.

Natuurlijk brengt hij weer zijn meidenkist mee. Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw kwam het in onze regio vaak voor, dat jonge vrouwen bij hun baas of bazin in de kost gingen als dienstmeid; met als bagage een goedgevulde meidenkist. De kist van Cees zit vol historische voorwerpen, zoals antieke kleding, primitieve voorbehoedsmiddelen, een dodenlantaarn en een legendarische snelzeiker. Zijn meidenkist is als het ware een spiegel van het verleden. Ook richt hij een kleine expositie in van oude gebruiksvoorwerpen. Leuk en herkenbaar. En hebt u thuis nog oude spullen zoals ambachtelijke voorwerpen of serviesgoed: breng ze gerust mee. Cees zal ze bekijken en taxeren.

Het optreden van Cees Prinsen vindt plaats in Dorpshuis De Geubel, Hoofdstraat 4 in ‘s Gravenmoer en begint om 20.00 uur. Voor leden van heemkundekring “Des Graven Moer” is de toegang gratis. Niet-leden betalen € 3,50 entree. Het belooft weer een gezellige avond te worden. Hopelijk bent u er bij!!!!

Reacties