DVVC behaalt op karakter 1e periodetitel

Foto:

De belangen waren erg groot afgelopen zondag bij de uitwedstrijd van DVVC in Breda tegen SAB. Er moest gewonnen worden om concurrent DEVO voor te blijven in de strijd om de 1e periodetitel. Van een leien dakje ging het allerminst. De tegenstander maakte het DVVC erg moeilijk om goed in de wedstrijd te komen en was bijna gedurende de gehele wedstrijd de beter voetballende ploeg. Op karakter wist DVVC deze wedstrijd in de eindfase alsnog naar zich toe te trekken om zodoende de 1e periodetitel te winnen en alvast verzekerd te zijn van nacompetitie voor promotie.

SAB beschikt over een jeugdige ploeg met veel loopvermogen die er in slaagde DVVC nauwelijks tijd te gunnen voor een goede opbouw. Gevolg hiervan was dat DVVC veelvuldig balverlies leed en SAB goed combinerend richting doelman Lesley van Delft trok. Op enkele gevaarlijke momenten na kon de thuisploeg de verdediging van DVVC niet echt verontrusten overigens.

dvvc031111

DVVC kwam zelf maar sporadisch tot een goede aanval. Emran Pourmanaf schoot hoog over en een vrije trap van aanvoerder Ron Heijmans werd moeizaam onschadelijk gemaakt door de keeper. Kort voor rust kwam DVVC toch verrassend op voorsprong. Dennis Kras ging diep en zette keurig voor op Fatih Kaya. Vanaf de rand 16 meter verschalkte hij doelman Max Wigman en bracht de 0-1 op het scorebord. Bijna werd de score pal voor rust verhoogd door Yunus Ozdemir vanuit een vrije trap. De keeper redde ten koste van een corner.

dvvc031112

Het tweede bedrijf was net begonnen toen SAB op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap van Damian Kefilev was doelman Lesley van Delft te machtig. Hij bracht hiermee de stand op 1-1. SAB putte moed uit deze opsteker en wilde meer. Enkele hachelijke momenten voor het DVVC-doel waren het gevolg. Na een kwartier in de tweede helft greep coach Johan Dijkstra in door wat omzettingen door te voeren en het inbrengen van de verse krachten Geert Jacobs en Mahmut Ozdemir. De strijd werd feller en over en weer werden diverse forse overtredingen gemaakt.

Twintig minuten voor tijd konden de DVVC supporters juichen nadat weer Dennis Kras aan de basis stond van een vernieuwde voorsprong. Hij speelde perfect in op Maikel van Bragt die een messcherpe voorzet afleverde. Geert Jacobs was attent aanwezig en bracht DVVC op een 1-2 voorsprong. Twintig lange en spannende minuten volgden. SAB was weer enkel malen dicht bij de gelijkmaker maar gelukkig voor DVVC bleef die uit.

dvvc031113

In de blessuretijd werd het lot over SAB definitief geveld. Wederom een mooie en snelle aanval over links waarbij ditmaal Maikel van Bragt Dennis Kras wegstuurde. Op volle snelheid ging hij voorbij zijn tegenstander en gaf de bal perfect voor. Ditmaal was Jeffrey Weterings ter plaatse om het vonnis te vellen: 1-3. Kort hierna floot scheidsrechter van Groeninge voor het eindsignaal en was de opluchting bij DVVC groot. Maar natuurlijk ook de blijdschap om de behaalde periodetitel.

Man van de wedstrijd bij DVVC was zonder twijfel Dennis Kras die bij alle 3 de doelpunten betrokken was. Coach Johan Dijkstra roemde zijn ploeg over de getoonde inzet maar was kritisch over het vertoonde spel van zijn ploeg. Maar, zei hij, het is ook een kwaliteit om te winnen als het niet lekker loopt. De twee wissels waren vandaag bepalend.

dvvc031114

DVVC blijft, samen met DEVO, aan de leiding in het klassement en won op basis van een beter doelsaldo de eerste periodetitel. Komende zondag staat de eerste wedstrijd van de tweede periode op het programma. Op het eigen sportpark Dongekant ontvangt DVVC voetbalvereniging Raamsdonk. In het verleden zijn er prachtige duels gespeeld tegen deze geduchte tegenstander met vaak verrassende uitslagen. Laten we hopen dat DVVC op de ingeslagen weg verder gaat en de drie punten in eigen huis houdt.
De wedstrijd vangt zoals gebruikelijk aan om 14.30 uur op sportpark Dongekant.

Scoreverloop:

0-1 Fatih Kaya (44)
1-1 Damian Kefilev (48)
1-2 Geert Jacobs (71)
1-3 Jeffrey Weterings (90+2)

Opstelling DVVC:
Lesley van Delft, Jan-Willem Siemons, Ron Heijmans, Dennis Kras, Jeffrey Weterings , Emran Pourmanaf , Maikel van Bragt , Fatih Kaya (Mahmut Ozdemir), Luke van der Burg, Koen Swanen (Geert Jacobs) en Yunus Ozdemir.

Uitslagen DVVC
SAB 1 DVVC 1 1-3
DVVC 2 Ons Vios 3 2-4
Be Ready 3 DVVC 4 3-2
RKsv RCD 6 DVVC 5 8-1
Ons Vios 6 DVVC 6 3-6
DVVC VR1 WSC VR1 9-0
DVVC G1 Nevelo G1 1-3
DVVC Veteranen Olympia ’60 vet. 3-3
Bavel 4 DVVC 2 zat. 2-0

Programma DVVC
Zaterdag 7 november
DVVC 2 zat. Olympia’60 3 15:00

Zondag 8 november
DVVC 1 Raamsdonk 1 14:30
SV Reeshof 2 DVVC 2 12:00
DVVC 4 VCW 4 10:00
DVVC 6 RKDVC 13 12:00
OVV’67 VR3 DVVC VR1 11:30

Reacties