Ouderraad SPD start petitie behoud peuterspeelzaalwerk

Foto: CC0/Public Domain

De ouderraad van de Stichting Peuterspeelzalen Dongen is een petitie gestart om het peuterspeelzaalwerk in Dongen te behouden. De gemeente is voornemens om dat per 1 januari op te laten gaan in de in Dongen actieve kinderopvangorganisaties.

Volgens ouderraad voorzitter David Kunst is Dongen daarmee de verkeerde weg ingeslagen: “de ouderraad SPD zet zich in voor de belangen van de peuters en hun ouders die nu naar de peuterspeelzaal gaan, binnen de gemeente Dongen. Per 1 januari 2016 stopt de huidige stichting die het peuterspeelzaalwerk uitvoert en wordt het peuterspeelzaalwerk ondergebracht bij een of meerdere kinderopvang organisaties. De ouderraad SPD vindt dat de peuterspeelzaal moet blijven, de huidige leidsters niet op straat mogen staan en dat peuterspeelzaalwerk absoluut geen peuteropvang is. Om dit duidelijk te maken aan de gemeenteraad is de ouderraad SPD een petitie gestart. Wij vragen ieder die het met ons eens is, om snel maar in ieder geval voor 5 november, onze digitale petitie te tekenen of de papieren versie te tekenen bij één van peuterspeelzalen.”

“De ouderraad is bezorgd” vervolgt David Kunst “dat het huidige niveau van het peuterspeelzaalwerk zal verdwijnen als niet aan de eisen, die gesteld zijn in de ontwikkelopdracht en het harmonisatieplan, wordt voldaan. De belangrijkste eisen zijn dat de eigenheid (de huidige kwaliteit) van het peuterspeelzaalwerk behouden moeten blijven en dat de leidsters mee overgaan, zover dat mogelijk is, naar de nieuwe aanbieders.”

Op dinsdag 3 november zal het college naar verwachting een besluit nemen over de toekomst van het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Dongen. “Om aan de gemeente duidelijk te maken wat de meningen zijn van de betrokken ouders en andere betrokkenen, zijn wij deze petitie gestart. Wij roepen iedereen die ons standpunt dat het huidige niveau van de peuterspeelzalen en de leidsters behouden moet blijven, onderschrijft, om snel onze petitie te ondertekenen het liefst met een motivatie.”

KLIK HIER VOOR DE DIGITALE PETITIE

—————————————————————————————————————————-

voordeelknaller01

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen