CDA: ‘Busvervoer Arriva loopt nog steeds niet soepel’

Foto:

Het busvervoer van Arriva verloopt alles behalve soepeltjes. In de spitsuren zijn de bussen overvol , Dongense studenten kunnen met moeite in de al te volle bus stappen en moeten zelfs wachten totdat de volgende bus komt om een plaats te bemachtigen.

CDA-raadlsid Rob Huijben kaartte de situatie donderdag tijdens de raadsvergadering nog maar eens een keer aan. ‘Wij hebben hier al twee keer eerder aandacht voor gevraagd, maar de problemen zijn helaas nog steeds niet voorbij. Wat gaat de wethouder doen om deze situatie op te lossen’, zo wilde het raadslid weten.

Wethouder Van Beek gaf ruiterlijk toe dat de situatie verre van optimaal is. ‘Ik herken dit probleem en ik heb er ook al eerder contact over gehad met Arriva . Ik heb het probleem ook bij de provincie aangekaart en voorgesteld dat er desnoods maar extra bussen ingezet moeten worden als deze situatie zo blijft.
Als het goed is, zou het probleem nu voor een groot deel opgelost moeten zijn, maar als dat niet zo is, zal ik het weer eens melden bij de provincie. Rob Huijben had een duidelijk antwoord. ‘Ik nodig bij deze de wethouder uit om samen met mij op maandagmorgen om 7.45 uur met de bus naar Tilburg te gaan. Dan ziet u meteen wat het probleem is.‘

door: Bernadette Klerx

Reacties