Muzikale Meet & Greet Orkest Familie van Geel en De Ladykantjes

Foto:

De Ladykantjes bestaan 25 jaar en het Orkest Familie van Geel (OFVG) bestaat 45 jaar. Op zondag 18 oktober organiseren deze 2 gezellige kapellen een muzikale “MEET & GREET“!

Dameskapel de Ladykantjes is een gezellige groep vrouwen die graag samen een mooi stukje muziek maken. De muzikale leiding is in handen van dirigent Ed van Geel. De Ladykantjes bestaan inmiddels uit meer dan 20 vrouwen, zij hebben een uitgebreid repertoire, van popmuziek tot walsjes. Ook hebben ze sfeervolle kerstnummers die zij spelen op diverse kerstmarkten. Ze hebben het hele jaar door verschillende optredens zowel in eigen omgeving als in het buitenland. Vele malen is Cochem weer een hoogtepunt. Maar ook Antwerpen, Düsseldorf, Brugge, Valkenburg en Maastricht waren succesvolle, muzikale bezoeken met enthousiast publiek.
Deze vrolijke Dameskapel uit Oosteind bestaat 25 jaar en geniet nog steeds met volle teugen van het samen muziek maken en gaat daar nog zeker heel wat jaartjes mee door. Deze dames, in vrolijke rood-wit of rood-zwart combinatie zijn een vrolijke attractie om naar te kijken en niet te vergeten om naar te luisteren!

Orkest Familie van Geel (OFVG om ’t kort te houden) is een orkest bestaande uit broers, zussen, nichten, neven, ooms, tantes, allen afkomstig uit Made en Terheijden. Ook deze kapel staat onder leiden van Ed van Geel, hiermee hadden ze meteen een link om hun jubileum samen te vieren met de eveneens jubilerende Ladykantjes.

In 1970 is OFVG klein begonnen op ’n familiebruiloft, maar dit jaar bestaat het orkest maar liefst 45 jaar! Diverse leden zijn er vanaf het eerste uur bij en zij hebben zelf in de loop van de jaren gezorgd voor nieuwe ‘aanwas’. OFVG speelt een afwisselend repertoire van Nederlandstalige hits en Tsjechische polka’s tot Duitse schlagers. Al diverse keren is OFVG afgereisd naar de Duitse Moezelstreek om daar de wijnfeesten te voorzien van een paar vrolijke noten. Zo waren ze al diverse keren in Bernkastel, Traben-Trarbach en Wolf te horen.

Zondag 18 oktober spelen beide kapellen om & om, maar zullen ze de middag uiteraard afsluiten met een spetterend, gezamenlijk optreden. Met een ‘gedeelde’ muzikale leider kunnen ze putten uit een groot repertoire. Maar de middag belooft niet alleen een muziekspektakel te worden. In de pauze wordt u vermaakt met het ludieke muziekspel dat tussen de twee kapellen gespeeld zal worden. Kom gezellig luisteren en kijken en feest met ons mee! Geniet van een hapje en een drankje op zondag 18 oktober vanaf 14.30 uur in Dorpshuis ’t Oostquartier, Provincialeweg 96, Oosteind (gratis entree).

Reacties