Gouden onderscheiding voor ECCO leerlooierij

Foto: Ecco

Voor de tweede keer dit jaar krijgt een looierij van ECCO Leather een gouden onderscheiding toegekend door de Leather Working Group, een instituut dat tien jaar geleden is opgericht om de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in de leerindustrie te verbeteren. ECCO Tannery Holland, de leerlooierij behorende bij het ECCO Leather R&D center in Dongen, mag zich gelukkig prijzen met een gouden onderscheiding in de categorie ‘Raw hide to Tanned’. ECCO’s looierij in Thailand ontving kortgeleden al een gouden onderscheiding van de Leather Working Group.

In de vier ECCO Leather leerlooierijen verspreid over de wereld wordt – aangestuurd vanuit het R&D center – dagelijks leer geproduceerd voor zowel eigen gebruik als voor export. ECCO Leather levert leer aan diverse high-end modehuizen. “Het protocol van de Leather Working Group wordt constant bijgewerkt, verbeterd en opnieuw beoordeeld. De voorschriften voor een gouden onderscheiding zijn hoog en strikt. Het is dus geweldig om te zien dat we in staat zijn om te voldoen aan deze criteria”, aldus Mari Coomans, de trotse fabrieksmanager van het ECCO Tannery Holland. “Het lid zijn van de Leather Working Group en de regelmatige controles die zij uitvoeren, helpen ons om op de hoogte te blijven van de milieuwetgeving en nieuwe ontwikkelingen, waardoor wij onze duurzaamheid voortdurend kunnen verbeteren.”

Over ECCO
ECCO, een wereldwijd toonaangevend schoenenmerk sterk in het combineren van stijl en comfort, bouwde zijn succes op ontwerp, leerkwaliteit en innovatieve technologie. ECCO, opgericht in 1963, is één van de weinige grote schoenfabrikanten ter wereld dat elk aspect van zijn leer- en schoenenproductie, en de detailhandel, in eigen handen heeft. ECCO is ook één van ’s werelds grootste producenten van ‘high quality’ leer – met onder zijn klanten een aantal toonaangevende luxe merken. ECCO schoenen en accessoires worden verkocht in 88 landen in 3060 ECCO-winkels en shop-in-shops en meer dan 14.000 verkooppunten wereldwijd. Het van oorsprong Deense familiebedrijf biedt werk aan 19.800 mensen. www.ecco.com

Reacties

Cookieinstellingen