27 september 9e editie Fell pony dag Dongen

Op zondag 27 september vindt alweer de 9e editie van de Fell pony dag in Dongen plaats. Deze dag biedt liefhebbers van dit ras de gelegenheid om met elkaar een leuke, uitdagende dag te beleven.

De Fell pony is van oorsprong een bergpony afkomstig uit Noord-Engeland, en is ontstaan uit kruisingen met Friese paarden. De overeenkomsten met deze paarden zijn nog duidelijk aanwezig, al is de Fell een stukje kleiner en mag een Fell niet alleen zwart maar ook bruin of schimmel van kleur zijn. Een Fell is een echte gezinspony omdat ze erg vriendelijk, veelzijdig en sterk zijn, ze kunnen bereden worden door zowel kinderen als volwassenen. Ook zijn ze erg geschikt om aangespannen mee te rijden. fell12Ieder jaar komen zo’n 40-50 pony’s naar Dongen en dat is een behoorlijk aantal, gezien het feit dat er slechts zo’n 600 Fells in Nederland zijn.
Op deze spellendag kunnen deelnemers zowel aangespannen als onder het zadel meedoen. De menners en de ruiters krijgen een dagvullend programma voorgeschoteld. Zo starten de menners met een dressuurproef, en rijden zij vervolgens een wegtraject door Dongen waarbij zij onderweg diverse foto-opdrachten moeten uitvoeren. Daarna wacht hen op het hoofdterrein nog een vaardigheidsparcours en verschillende hindernissen. Traditiegetrouw eindigen zij met het verrassingsspel, het zogenaamde ‘spel X’ Ook de ruiters beginnen met een dressuurproef, daarna kunnen ze deelnemen aan diverse spellen die zowel individueel (bv een cowboyspel), als in teamverband (bv ponyvoetbal), uitgevoerd worden.

De Fell pony dag is voor iedereen toegankelijk. Op het terrein zijn diverse stands aanwezig. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om van het haar van je paard/pony een sieraad te laten maken. Ook voor de kinderen is genoeg te beleven. De dag wordt afgesloten met een loterij en een spectaculair spel voor alle ruiters. Het programma begint rond 10.00 aan de Monnendijk in Dongen. De toegang is gratis.

Reacties