Joes van Wanrooij: “Ik wil er altijd als eerste zijn”

Foto:

De laatste weken is Dongen diverse keren opgeschrikt door een aantal branden. dongen.nieuws.nl bracht het nieuws steeds snel in woord en ook in beeld. Dat laatste werd verzorgd door fotograaf Joes van Wanrooij. Wie is toch deze fotograaf die bij nacht en ontij paraat staat om deze incidenten vast te leggen?

Joes van Wanrooij (21) is al zo’n 7 jaar actief als fotograaf. Al sinds zijn veertiende leiden de pieper en de tipgevers hem naar vele incidenten in Dongen en omgeving. Door de snelheid waarmee hij ter plaatse is en de kwaliteit van de beelden weten vele media hem te vinden. “Naast dongen.nieuws.nl lever ik ook materiaal aan BN De Stem, Omroep Brabant, Brabants Dagblad en zo nu en dan ook aan landelijke media zoals De Telegraaf.” zegt Joes , die naast het fotograferen nog een volledige baan heeft bij een brandweerkorps. “Het fotograferen van incidenten is eigenlijk een beetje een uit de hand gelopen hobby.” In de beginperiode fotografeerde Joes voor het bekende brandweerspotters. “Door de foto’s die ik daarvoor maakte en de samenwerking met Persbureau Stuve Fotografie kreeg ik steeds meer bekendheid als incidentenfotograaf. De inkomsten die dat opleverde investeerde ik altijd weer in betere apparatuur.”

vijfbranden

Joes is vaak eerder op de plaats van een brand of ander incident dan de brandweer zelf. “Dat komt omdat ik na een melding rechtstreeks naar de aangegeven plek kan rijden terwijl de brandweerlui van Dongen natuurlijk eerst nog naar de kazerne moeten.” Door zijn frequente aanwezigheid en samenwerking is hij bekend bij de meeste hulpdiensten in de regio. “Daardoor kan ik ook het werk als fotograaf goed uitvoeren. We respecteren elkaar. Ik zorg dat ik niet in de weg loop en zij laten mij in alle rust mijn beelden maken. Daarbuiten weet ik ook hoe het is als er iemand in de weg loopt.”

Het zijn momenteel drukke tijden voor Joes. Het is in Dongen de laatste weken nogal eens raak met een flink aantal autobranden. Afgelopen weekend was het weer tweemaal prijs. En dat op tijdstippen dat een normaal mens gewoon nog in bed ligt. “Ja, dat is de andere kant van de medaille” lacht Joes “soms moet je er echt midden in de nacht uit, maar dat hoort er bij.’’ Gevraagd naar bijzondere herinneringen uit zijn loopbaan tot nu toe als incidentenfotograaf zegt Joes van Wanrooij: ‘’wat ik niet snel meer zal vergeten is die nacht in februari 2012. Het was ontzettend koud en ik kreeg een melding van een schietincident bij De Vennen. Toen bleek daar een man in een auto vermoord te zijn. Als je daar dan als één van de eerste bij bent is dat iets wat je altijd bij blijft.”

Naast het fotograferen van incidenten houdt Joes zich ook bezig met fotografie van festivals, modelfotografie en losse opdrachten. Op de website www.joesvanwanrooij.nl is een groot aantal van zijn foto’s te bekijken. “Op mijn website krijg je een goede indruk van mijn stijl bij fotograferen van modellen. ‘’Voor een leuke fotoshoot ben je bij mij dus ook op het juiste adres. ” besluit Joes

———————————————————————————————————————

lifestyle2015

Reacties