Code geel aan het einde van de middag

Foto: CCo/Public Domain

Het KNMI verwacht vandaag aan het einde van de middag en de eerste helft van de avond flinke buien met onweer en windstoten in Brabant. Tussen vier uur woensdagmiddag en negen uur woensdagavond is daarom code geel van kracht. Dit staat voor gevaarlijk weer.

In de nacht is het overwegend droog met opklaringen. Koud wordt het niet met minima rond 14 graden.

Morgen leeft de buiigheid al snel weer op. Het waait daarbij ook flink. In de ochtend is de wind zuidelijk tot zuidwestelijk, in de middag draait de wind naar het westen. Eind van de middag wordt het droger en breekt vanuit het westen de zon door. Het wordt circa 17 graden.

Vrijdag start de dag op de meeste plaatsen droog, maar overdag ontstaan enkele buien. Tussen de buien door wordt het 19 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind.

Zaterdag is nog kans op een enkel buitje, maar verreweg het grootste deel van de dag verloopt droog. Er is ook ruimte voor de zon en het wordt een graad of 18. Zondag wordt een geheel droge dag met nog iets meer zonneschijn dan zaterdag.

De eerste dagen van volgende week lijkt het overwegend droog te blijven met een mix van wolken en zon. Daarbij zijn de temperaturen normaal voor eind september met 18 graden overdag en een graad of 10 ’s nachts. Halverwege de week neemt de neerslagkans weer toe.

—————————————————————————————————————————–

lifestyle2015

 

Reacties