Stormvogels starten jubileumjaar!

Foto:

Het seizoen 2015-2016 wordt een lustrumjaar voor de Stormvogels. Wat is begonnen in 1985 met zes leden en 3 vrijwilligers is in 30 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste scoutinggroep van Nederland die zich volledig richt op de verstandelijk (en vaak ook lichamelijk) gehandicapte medemens.

In 1985 vond Johan Baijens, zelf vader van een zoon met het syndroom van Down, dat er iets miste in het vrijetijdsaanbod voor verstandelijk gehandicapten. Zelf een scout in hart en nieren, richtte hij samen met Piet Willemse en Maria Cornelissen een scoutinggroep op speciaal voor verstandelijk gehandicapte kinderen en jongvolwassenen. Nu, dertig jaar later, zijn er nog steeds leden van het eerste uur te vinden bij de Stormvogels! Een bijzondere mijlpaal dus en dat moet gevierd worden.

stormvogels1

Stormvogeldag
Het jubileumjaar wordt afgetrapt met de Stormvogeldag op zaterdag 19 september. De leden worden op het gebouw ontvangen en mogen meteen instappen in een aantal huifkarren voor een rondrit door Dongen. De route gaat door de volgende straten: Oude Baan – Deken Batenburgstaat – Mgr Nolenslaan – Min Goselinglaan – Mgr Schaepmanlaan – Mgr Poelstraat – Hoge Ham (Thomashuis) – Lage Ham- Noorderlaan – De Ruyterstraat – Rembrandtstraat – Anjerstraat – Rotonde Middellaan – Trappistenstraat – Europaplein – Planetenstraat – Rijensestraatweg – Heuvelstraat – Gerardus Majellastraat – Tramstraat – Wilhelminaplein.

De Stormvogels zouden het heel leuk vinden als zo veel mogelijk mensen tussen half 2 en half 3 langs de route staan om naar de jarige scouting te zwaaien.

Huldiging en picknick
Rond half 3 zullen de huifkarren op het Wilhelminaplein aankomen. Alle leden worden daar verwelkomd door de voorzitter van de Stormvogels, Colinda Blous, en locoburgemeester Piet Panis. De jubilarissen en de leden en leiding die dit jaar ook 30 worden net als Scouting de Stormvogels worden door hen in het zonnetje gezet. Aansluitend gaan we met zijn allen naar Park Vredeoord om te genieten van een feestelijke picknick. Bezoekers zijn van harte welkom om aan te schuiven.

stormvogels2

Overige activiteiten jubileumjaar
De Stormvogeldag is dus pas de aftrap van een seizoen vol feest. De tweede feestactiviteit voor de leden zal rond Sinterklaas zijn. En uiteraard wordt er over ons jaarlijkse Hemelvaartkamp een speciaal jubileumsausje gegoten. Het feestjaar eindigt met een groots feest voor alle leden en vrijwilligers op 25 juni 2016.

Helpt u mee?
Een feestje vieren voor zo’n grote groep mensen kost best wat geld. Maar wist u dat u de Stormvogels daarmee op een makkelijke manier kunt helpen? Bijvoorbeeld als u meespeelt in de Vriendenloterij? Met uw lot van de Vriendenloterij kunt u ervoor zorgen dat 50% van uw inleg bij de Stormvogels terechtkomt. U kunt dit aangeven bij de Ledenservice van de Vriendenloterij op het telefoonnummer 0900 – 300 1400 (€ 0,50 per gesprek). Mocht u nog niet meespelen, en wilt u dat voor de Stormvogels gaan doen? Ga naar www.vriendenloterij.nl en koop een lot. Geef bij goede doelen aan dat u een club/vereniging wil steunen en geef daarna aan dat het Scouting de Stormvogels is.

Andere makkelijke manieren om de Stormvogels te steunen zijn: de verenigingsmuntjes van de Jumbo of de rommelmarkt bezoeken op zondag 4 oktober tussen 10 en 15 uur. Scouting de Stormvogels heeft ontzettend veel zin in dit jubileumjaar en hoopt dan ook dat veel Dongenaren langs de route staan of naar Park Vredeoord komen op zaterdag 19 september.

Reacties