PvdA-motie vluchtelingen: ‘sympathiek, maar overbodig’

Foto:

Sympathiek, maar overbodig. Dat was het oordeel van CDA, Democratisch Podium, Volkspartij Dongen en VVD over de motie van de PvdA over het vluchtelingenprobleem. De PvdA diende tijdens de raadsvergadering een motie in, waarin het College de opdracht kreeg te zoeken naar huisvestingsmogelijkheden voor vluchtelingen en deze ook actief aan te bieden.

Maar de motie kreeg geen steun. De meerderheid van de raad vond dat het College al genoeg had ondernomen om een bijdrage te leveren aan het vluchtelingenprobleem. Burgemeester Marina Starmans gaf zelf een toelichting.’Natuurlijk hebben wij in het College een aantal weken geleden deze discussie al gevoerd. We hebben goed gekeken binnen onze grenzen en één gebouw gevonden dat mogelijk geschikt te maken is voor opvang van vluchtelingen. Ook hebben we contact gelegd met de woningcorporaties. Als wij verzoeken krijgen zijn we zeker bereid daarin mee te denken, maar voorlopig is het nog niet zo ver.’

De meerderheid van de raad was het volledig met haar eens. ‘U heeft al keurig stappen ondernomen. U doet wat u moet doen. Deze motie is geen verrijking’, zo vatte VVD-woordvoerder Pieter Brooijmans de mening van de raad samen.

door: Bernadette Klerx

Reacties