Opening seizoen bij Jazzclub The Swinging Carrots

Foto:

Jazzclub The Swinging Carrots opent zondag 13 september 2015 haar jazzseizoen. Op deze middag staan de Jay Jay’s Border Jazzmen op het podium van Partycentrum De Heeren van Dongen, aan de St. Josephstraat in Dongen. Zoals gewoonlijk begint het concert om 15.00 uur en duurt het tot 19.00 uur. Ook dit seizoen zijn de entreeprijzen laag gebleven: de bezoeker betaalt vijf euro per persoon voor een concert!

In de zomer van 1999 was trombonist “Jay Jay” (Jan) Janssen uit Dinxperlo na een rijke muzikale carrière toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wist een aantal bekende Achterhoekse jazz-routiniers – onder wie Geert Stoltenborg, Johan Huinink en Tom Brunsveld – aan zich te binden en ….een nieuwe band was geboren: de Jay Jay’s Border Jazzmen! “Jazz uut den Achterhook” werd het handelsmerk van dit enthousiaste orkest, dat weliswaar in hoofdzaak dixieland vertolkt, maar tot aan de dag van vandaag zoekt naar de “Borders” van de jazz. Met o.a. country, latin-jazz en close-harmony heeft de band vanaf het begin een breder publiek dan alleen doorgewinterde dixieland-liefhebbers voor zich weten te winnen. Hoewel de bezetting in de afgelopen jaren ingrijpend is veranderd, klinkt de sound van het orkest nog even fris als in 1999. Sinds een aantal jaren maken ook twee muzikanten uit Twente deel uit van dit in oorsprong Achterhoekse orkest, waarmee de standplaats van JJBJ inmiddels Borculo – met Hotel Berkel Palace als vaste repetitieruimte- is geworden. Jay’s Jay’s Border Jazzmen kan zich nog steeds verheugen in een grote populariteit. De band treedt regelmatig en met succes op in jazzclubs door geheel Nederland en op bekende festivals. Niet vreemd is het, dat de “Border-jazz” van JJBJ ook bij onze Oosterburen gretig aftrek vindt. De huidige leden van JJBJ: Bert, Peter, Petro, Rob, Tom, Willem en Theo begroeten u graag bij het optreden in Partycentrum De Heeren van Dongen op 13 september a.s.!

Voor meer informatie over de jazzclub: www.theswingingcarrots.nl. Het volgende concert staat gepland op zondag 11 oktober 2015, met de Old Limetree Jazzperados.

Reacties