Politie vraagt burgers om hulp inzake autobranden

Foto: Joes van Wanrooij/Stuve Fotografie

De politie neemt extra maatregelen om de autobranden in Dongen te stoppen. Tegelijkertijd zegt de politie in een oproep: “Maar we kunnen het niet alleen en vragen de burgers om hulp.”

“De afgelopen twee weken zijn er in Dongen vijf auto’s uitgebrand. Een zorgelijke zaak die dan ook de hoogste prioriteit krijgt in het Team Langstraat van de politie Zeeland West-Brabant. Er is een team samengesteld die de branden onderzoekt en probeert eventuele dader(s) op te sporen. Maar daarnaast worden er extra inspanningen gedaan om mogelijke volgende branden te voorkomen. In de avond- en nachtelijke uren is er verscherpte surveillance in Dongen omgeving. Dat gebeurt opvallend maar ook onopvallend om een mogelijke dader op heterdaad te kunnen betrappen.” aldus de politie, die de burgers in Dongen vraagt om hulp.

Camerabeelden
“Het is niet mogelijk om op iedere hoek van de straat in Dongen een politieagent neer te zetten. We roepen de burgers van Dongen dan ook op om hun bijdrage te leveren aan dit onderzoek maar ook aan het stoppen van mogelijke volgende branden. Sommige mensen hebben camera’s in en rondom hun woning hangen. Het is natuurlijk mogelijk dat een dader opgenomen is. Hieronder een opsomming van de branden met de exacte tijd van de melding. Mocht u nog opnames hebben van kort voor de melding, afhankelijk hoever u van de plaats van de brand woont, kijkt u dan even of u mensen ziet lopen op uw beelden.”

“Hou er wel rekening mee dat tussen het aansteken van de auto en de uiteindelijke melding wel even kan zitten” vervolgt de politie. “Is dat zo bewaar ze dan en tip de politie. Het team kan dan uw beelden in het onderzoek betrekken. Het is ook mogelijk dat er rondom de tijdstippen van de brand mensen in uw directe omgeving vreemd gedrag vertoonden. ’s-Nachts vertrekken van huis of erg laat thuiskomen zonder reden. Het team wil die informatie ook graag hebben. Of misschien heeft uw wel auto’s of mensen in uw straat gezien die er niet thuis horen.”

Bel 112
“Ook voor de komende tijd willen we de inwoners van Dongen graag betrekken bij het voorkomen van mogelijke branden. “Het is eigenlijk heel makkelijk: bel 112 als u ook maar iets verdachts ziet in uw straat of omgeving wat niet hoort. Vreemde mensen, vreemde auto’s, vreemde geluiden. U kent uw straat als geen ander en weet dan ook precies wat hoort en niet hoort. Bel 112” zo besluit de poltiie de oproep.

Overzicht branden
Zondag 30 augustus om 00.49 uur in de Sterrebos.
Woensdag 2 september om 04.23 uur in de van Linschotenstraat
Vrijdag 4 september om 04.18 uur in de Planetenstraat
Zondag 6 september om 4.20 uur in de Donk
Dinsdag 8 september om 5.33 uur in de Doctor Mollerstraat

Reacties