Derde kunstgrasveld MHC Liberty officieel geopend

Foto:

Het was groot feest afgelopen zaterdag bij hockeyclub Liberty. Het nieuwe seizoen werd met de ingebruikname van een gloednieuw derde kunstgrasveld op een bijzondere manier geopend.

De Dongense hockeyclub Liberty groeit explosief. In de afgelopen vijf jaar ging de club van 500 naar 760 leden. Gevolg hiervan is dat men regelmatig kampt met een tekort aan velden. Liberty maakt daarom de laatste tijd voor thuiswedstrijden al regelmatig gebruik van de velden van de zustervereniging uit Rijen. Afgelopen voorjaarbesloten de leden tijdens een speciaal belegde vergadering tot de aanschaf van een derde kustgrasveld op het complex van Liberty, een investering van 300.000 euro.

Liberty voorzitter Eric van den Bosch nam de openingsspeech voor zijn rekening en ging daarin een stuk terug in de geschiedenis: “Ik neem jullie even mee naar het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Een stel mannen hadden het idee om te gaan hockeyen. Ze moesten dat stiekum doen, want volgens de Duitsers waren de houten sticks erg gevaarlijk.”

“In November 1945 werd een vereniging opgericht. Vanwege de bevrijding genaamd Liberty. Het symbool van de Engels Desert Rats werd het logo. Het eerste veldje was ter beschikking gesteld door een boer en bevond zich ongeveer op de plek waar nu de Jumbo staat.  De goaltjes werden zelf in elkaar getimmerd met latten.”

“35 jaar later in 1980 werd het eerste clubhuis gebouwd. Een erg degelijk gebouw want het staat er nog steeds. Liberty groeide en in 1988 kwam het eerste kunstgrasveld. We zijn al 70 jaar aan het groeien, want in 2014 kwam het 700 ste lid en vandaag zitten we al weer op de 760 leden. De vereniging ondergaat een professionaliseringsslag met beleidsvisie Liberty-2020. Dit geeft resultaten in de prestaties van de diverse teams, maar ook het aantal vrijwilligers/ouders die zich verenigen en zich steeds beter organiseren.” aldus Eric van den Bosch.

“Vernieuwingen worden steeds getoetst aan het beleid en zijn gebaseerd op welkom bij Liberty, in het engels ‘Hospitality bij Liberty’. De grootste en meeste kostbare ontwikkeling van de laatste jaren wordt vandaag officieel in gebruik genomen voor de jeugdleden. Op een latere datum zullen we dit nog een keer overdoen op een zondag voor de seniorleden en in november de sponsoren.”

Na deze officiele woorden volgde de ‘eerste  bal legging’ waarna het Team Velden, bestaande uit Rolf Vullings, Tom Rijvers, Sipke Berk, Haitse Hoos en de captain Herre Wynia, deze bal vakkundig een tik in de goede richting gaf

 

Reacties