Piet Leander Wisseltrofee 2015 voor de ‘Sjimmy’

Foto:

Zondagmiddag  kreeg de familie Cameron de Piet Leander Wisseltrofee 2015 uitgereikt. Deze trofee is bedoeld voor de exploitant met de beste klantvriendelijkheid, presentatie en netheid. De grootte, hoogte en veelheid aan verlichting spelen dus geen enkele rol. De jury koos dit keer voor de Sjimmy (ook wel Cakewalk en Lunapark genoemd) omdat deze attractie al vele generaties lang een grote trekpleister is op de Dongense kermis. Wethouder Ad van Beek reikte de prijs uit in het bijzijn van veel familieleden van de overleden Piet Leander, waaronder zijn vrouw.

In 1994 werd Dongen uitgeroepen tot BOVAK-Kermisstad. Hierop voortbordurend is het jaar erop de ‘Piet Leander wisseltrofee’ in het leven geroepen. Ook wil de NKB – Nederlandse Kermisbond – op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander hoog houden. Hij had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde dan met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan de kermis. De jury bestond dit jaar uit Harry Sandig (maker van kermisminiaturen), Piet Scheepers (journalist voor BN De Stem) en Jacqueline Schilders (journaliste van het Weekblad Dongen).

leander152

Het juryrapport

De jury heeft ook dit jaar weer een attractie kunnen aanwijzen die in aanmerking komt voor de Piet Leander Wisseltrofee. Dit jaar voor de 20e keer uitgereikt door loco Ad van Beek.

Dongen werd in 1994 uitgeroepen tot BOVAK-kermisstad van Nederland.
Als dank boden de exploitanten in 1995 het houten paard aan dat al jaren trots in de hal van ons gemeentehuis staat. In vervolg hierop is in 1995 de “Piet Leander Wisseltrofee” in het leven geroepen. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan wat de Dongense kermis nu is.

De jury, bestaande uit Jacqueline Schilders (redacteur Weekblad Dongen), Harry Sandig (bouwer van kermisminiaturen) en Piet Scheepers (journalist bij BN De Stem), had ieder voor zich een aantal attracties genomineerd.
Hierbij is gelet op: service, klantvriendelijkheid, presentatie en netheid rond de attractie. Tegen alle exploitanten wil de jury zeggen: de bezoekers zijn blij dat jullie Dongen willen aandoen. Jullie voelen aan wat het is om mensen te vermaken. En….dat allemaal nog tegen een redelijke prijs. Dat kan alleen door de perfecte samenwerking tussen gemeente en exploitanten.

Conclusie: Voor de jury bepalen groot en klein het beeld van de kermis. Eigenlijk zouden alle attracties in aanmerking moeten komen voor deze prijs. Een drietal attracties springen er dit jaar uit. De keuze was een grote attractie, een nieuw ontworpen attractie of die ene attractie die in onze jeugd ook al op de kermis te vinden was.
Doorslaggevend was de onvermoeibare bereidheid iedereen te helpen.
Meer dan 100 jaar oud en ieder jaar weer een trekpleister. Het is een kleurrijk spektakel van deze tijd. Goed onderhouden. Veel afwisselende bewegingen.
De jeugd van tegenwoordig weet de attractie t vinden, net als hun ouders en grootouders. Je gaat glijdend naar boven en komt rollend naar beneden.
De Piet Leander prijs 2015 is dit jaar gewonnen door de familie Cameron van de Sjimmy, oftewel de Cakewalk ook wel het Lunapark genoemd.

Proficiat, het is u gegund!

Was getekend, Dongen, 12 juli 2015.
De jury.

Reacties