Cambreur College houdt ook dit jaar weer alle ballen in de lucht

Foto:

De jaarlijkse Cambreurdag zit er weer op. Tijdens deze dag krijgen alle Cambreurleerlingen een keur aan activiteiten voorgeschoteld waaruit ze zelf een keuze kunnen maken. Speciaal voor de bezoekers van dongen.nieuws.nl schreef Remi van Andel (T)vw5B zijn ervaringen tijdens deze dag op. Zijn column is de eerste uit een nieuwe serie waarin Cambreurleerlingen hun belevenissen en ervaringen gaan delen met de bezoekers van deze website.

Cambreur College houdt ook dit jaar weer alle ballen in de lucht
Door: Remi van Andel (T)vw5B

’s Ochtends om kwart over negen op school aankomen voor de Cambreurdag en dan te horen krijgen dat de circusartiest er niet is. Leuk is het voor sommige leerlingen niet, maar de dag begint gelijk met een verrassing. En dat is toch wel waar deze dag al jaren voor staat: een dag vol verrassingen. In plaats van allerlei circustrucs te beoefenen hebben ze zich prima vermaakt met een bal en twee goals. Een uur lang een balletje trappen terwijl je normaal les hebt is achteraf gezien ook niet zo vervelend.

Hoewel niet iedereen de gekozen workshops kon doen, was er overal een lach te zien. Met 27 graden en een ijsje in de hand zijn er op zo’n dag natuurlijk maar weinig redenen te vinden om niet te lachen. Mij smaakte dat vanille-ijsje van de gelateria erg goed moet ik zeggen. Net als het frietje van de smulkar. De school had, net als in voorgaande jaren, voor gezorgd dat iedereen een hapje kon eten en wat kon drinken. Onbeperkt zelfs, vanwege het twintigjarig bestaan van het Cambreur College. Onder genot van de muziek van een Dongens DJ talent en een bekende rapper was het prima vertoeven in de zon.

Van het woord gelateria had ik trouwens nog nooit gehoord, tot ik het op de kar van de ijsboer zag staan. Het woord doet vermoeden dat ijs van gelatine gemaakt wordt. Volgens Google zijn de ingrediënten echter melk, room en suiker. Geen gelatine. Gelateria zal dan waarschijnlijk een vertaling zijn voor ijs. Het klinkt wel Italiaans in de oren.

Tegenwoordig gebruiken we sowieso enorm veel woorden uit talen die helemaal van de andere kant van de wereld komen. Zo waren er ook een hoop activiteiten die we niet in Nederland bedacht hebben: capoeira, salsa, karate, nun chaku, en kangoo jumping. Het is slechts een handjevol van de 76(!) zowel Nederlandse als internationale activiteiten die door het Cambreur College in en rond school en in en rond Dongen zijn georganiseerd.

Hoewel de circusartiest er dit jaar niet bij kon zijn, heeft het Cambreur College ook deze keer van de Cambreurdag weer een dag vol verrassingen weten te maken. Zo straalde dit jaar opnieuw de vrolijkheid en het plezier van iedereen af. Het is te hopen dat deze dag niet ophoudt te bestaan, want het is en blijft echt een dag om naar uit te kijken.

Reacties