Oplossing Beljaart valt toch duurder uit

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het oplossen van de problemen met de energievoorziening in De Beljaart lijkt duurder uit te gaan vallen dan begroot. Voorlopig houdt het College rekening met een tegenvaller van 160.000 euro. Eerder was al anderhalf miljoen euro gereserveerd om het energiedebakel in de wijk tot een goed einde te brengen.

“De bewoners van de 82 betrokken woningen in fase 2 van de Beljaart hebben zelf een keuze kunnen maken uit twee opties: een individuele warmtepomp of een traditionele gasgestookte cv-ketel. Uiteindelijk kiezen 19 huishoudens naar alle waarschijnlijkheid voor gas en 63 huishoudens voor een individuele pomp.” aldus wethouder Bea van Beers.

“De budgetoverschrijding zit ‘m in het feit dat de fiscus de ketels en pompen die in huis geplaatst gaan worden – de zogenaamde voorzieningen achter de voordeur – ziet als schenking van de gemeente Dongen aan de bewoners. Daardoor vervalt de BTW aftrek, hetgeen een tegenvaller van 160.000 euro oplevert. We zijn hierover nog wel in gesprek met de fiscus maar weten niet of dat wat oplevert ” aldus Bea van Beers die het dossier Beljaart vanaf volgende maand in verband met zwangerschapsverlof overdraagt aan wethouder van Beek.

———————————————————————————————————————————-

winkkzomer

 

 

Reacties