De Drie Vissen maakt ‘Lekkerste hapje van Dongen 2015’

Foto:

Dinsdagmiddag maakte wethouder Bea van Beers bekend wie de winnaar is van de titel ‘Het lekkerste hapje van Dongen’. Voor de culinaire wedstrijd, die in het kader van Verrassend Dongen werd georganiseerd, waren drie ondernemers genomineerd: Café-Zaal ’t Karrewiel, Brasserie De Drie Vissen en Boerderijvlees De Vaartse Hoeve. Uiteindelijk beoordeelde de jury het hapje van De Drie Vissen als lekkerste. Eigenaar Marc Janssen en chef-kok Mark Joosen namen gezamenlijk de bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Vanwege de tienjarige editie van Verrassend Dongen (op 31 mei jl.) organiseerde cateraar Dongen Culinair een wedstrijd waarin deelnemers met hun culinaire creaties streden om de titel ‘het lekkerste hapje van Dongen 2015’. Ondernemers leverden aan het begin van de middag hun hapjes en drankjes in bij de Cammeleur . Daar beoordeelde een professionele jury de inzendingen onder andere op ingrediëntenkeuze, samenstelling en smaak. De jury bestond uit Dongenaar Pascal Ariëns (eigenaar van restaurant By Pascal in Oosterhout, o.a. Publiekswinnaar Nationale Restaurantweek 2014) en Frans Kimenai (oud-adviseur SVO vakopleiding food en als jurylid actief bij vele wedstrijden).

driev2

Onderstaande ondernemers deden mee aan de wedstrijd in Dongen:

– Café-zaal ’t Karrewiel (Karrekoek)
– Brasserie De Drie Vissen (Gerookte zalm met asperges en coquille)
– Boerderijvlees De Vaartse Hoeve (diverse bereide vleesproducten, waaronder Boerenkebab)
– Bijdethee (Oer-Dongens peeënhapje)
– Café Gasterij Den Hamse Bok (Gevulde soep en gehaktbal met remoulade saus)
– Brasserie Winkk (Zalmburger op vers Turks brood met mosterd-dille saus)
– Dirkjes koffie (diverse soorten koffie)
– Natuurlijk Tomaat (diverse bereidingen van tomaat).

De jury nomineerde drie kandidaten voor de titel en deze werden dinsdagmiddag uitgenodigd in gemeenschapshuis De Geubel in ’s Gravenmoer. Daar werden de drie door zowel juryvoorzitter Frans Kimenai als wethouder van Beers uitvoerig geroemd om hun bijdragen aan deze wedstrijd: “De top 3 onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van de producten/de ingrediëntenkeuze, de goede samenstelling en de fijne smaak.”

De winnaar van ‘Het lekkerste hapje van Dongen 2015′ werd uiteindelijk Brasserie De Drie Vissen (Marc Janssen en Mark Joosen). Tweede is geworden Café-Zaal ’t Karrewiel (Gerrit de Smit) en derde De Vaartse Hoeve (Astrid Lodewijks). Zij ontvingen alle een oorkonde. Een trotse Mark Joosen: “het is toch wel een eer om in dit gezelschap als winnaar uit de bus te komen. Ik ga er voor zorgen dat het winnende ‘hapje’ op korte termijn op de menukaart staat in onze Brasserie.”

Reacties