De Dongense Dorps Quiz: een schot in de roos

Foto:

Het nieuwe evenement De Dongense Dorps Quiz wat op 3 oktober plaatsvindt lijkt een schot in de roos. Al meer dan 25 teams hebben zich ingeschreven als deelnemer terwijl de inschrijving nog maar tien dagen geopend is. “Fantastisch” aldus voorzitter Peter van der Maade, “we hadden wel wat enthousiasme verwacht maar dit gaat alle verwachtingen te boven.”

Bij deze eerste editie van De Dongense Dorps Quiz is de limiet gesteld op 100 teams. “Dan kunnen we het nog beheersbaar houden. Vergeet niet dat een team uit gemiddeld 10 personen bestaat en als we het maximaal aantal inschrijvers halen doen er dus zo’n 1.000 Dongenaren mee. ” Tijdens de quizavond op 3 oktober verzamelen de teams zich op de locatie van hun keuze. De teamcaptains worden verzocht om op een afgesproken plek het quiz pakket op te halen. Hierin zit een vragenboekje met ca. 200 vragen en opdrachten in verschillende categorieën. Natuurlijk komt ons dorp hierin op allerlei manieren aan bod.

De quiz bestaat uit kennisvragen, maar ook uit doe-opdrachten en zelfs een geheime opdracht. Peter van der Maade: “ Er zullen bijvoorbeeld zoekopdrachten zijn door het dorp heen, dat kan variëren van het tellen van het aantal ramen van de Koepelkerk tot het achterhalen van de kleur van een bankje in een bepaalde straat. Het is dus belangrijk dat het team goed samenwerkt en de taken verdeeld worden. Tijdens de quiz mag gebruik worden gemaakt van alle vormen van media en naslagwerken.”

“Het wordt ook een strijd tegen de klok! “ aldus  Marc Dorenbosch, ook bestuurslid van de organiserende Stichting. “Op een afgesproken tijd moet namelijk het totale pakket weer ingeleverd worden door de teamcaptains. Daarna mogen wij als organisatie weer aan de slag. Wij nemen één week de tijd om alle pakketten na te kijken en te beoordelen wie de winnaar is. Vervolgens zal op zaterdag 10 oktober 2015 de prijsuitreiking plaatsvinden in de Cammeleur. Hier zal dan ook de winnaar van de enorme DDDQ bokaal bekend gemaakt worden. Daarna sluiten we dit mooie dorpsevenement af met een spetterende feestavond!” Teams kunnen zich inschrijven tot 1 september 2015 via de website: www.dddq.nl Gezien de enorme animo lijkt het verstandig om niet te lang te wachten met de inschrijving want vol = vol.

Reacties