Nieuw elan bij Techni-Meubel

Foto:

De productiehal puilt uit, het bruist van de activiteiten en het ruikt weer naar staal in bewerking. Kortom, de vonken spatten er weer van af bij het vernieuwde Techni-meubel aan de Metaalstraat op industrieterrein Tichelrijt.

Na het faillissement in het najaar van 2014 werd het bedrijf in november overgenomen door de gerenommeerde Heutink groep uit Rijssen. In april 2015 volgde de aanstelling van de nieuwe commercieel directeur John van de Laar en sindsdien is het stof opgewaaid in de nieuwe productielocatie van Technimeubel aan de – what’s in a name – Metaalstraat 6.

tm2

John van de Laar legt uit: “Techni meubel heeft kwalitatief excellente producten en daarmee ook een goede naam in de onderwijsmarkt in Nederland en België op het gebied van meubilair voor Biologie, Natuurkunde en Scheikunde lokalen. Tevens staan we bekend om onze inrichting voor technieklokalen, van simpele oefenpanelen tot complete installatie bordessen en een totaal huis met meterkast, keuken, badkamer, woonkamer en kruipruimte toe. Van VMBO, MBO en HBO tot WO laboratoria toe.”

“April , Mei en juni zijn de maanden dat de orders verdeeld worden in de onderwijs wereld ten aanzien van de inrichting van de onderwijsruimtes.” Vervolgt van de Laar. “We zijn dan ook begonnen met het versturen van een prikkelende mailing aan ons relatiebestand om te laten weten dat er iets is veranderd. Meteen opgevolgd met een bezoek of een telefoontje. Daarop zijn veel positieve reacties gekomen en stroomden de aanvragen en orders binnen.”

tm3

Het bedrijfsleven weet Techni Meubel weer te vinden voor productie tafels, al dan niet in hoogte verstelbaar, meet tafels (die voldoen aan de richtlijnen voor EMC en ESD volgens het Ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport) en productieproces ondersteunende inpaktafels of andere klant specifieke producten. Techni Meubel maakt op ambachtelijke wijze maatwerk tegen standaard prijzen.

“Een doorstart maken betekent het optimaliseren van het bestaande assortiment, maar belangrijker nog een nieuwe strategie doorvoeren . Zo is begonnen met het produceren van innovatieve producten, ontworpen door gerenommeerde architecten, niet alleen voor de eerder genoemde onderwijsruimtes maar voor de scholenmarkt in zijn algemeen. En ook voor bedrijven worden zeer specialistische producten ontwikkeld om nog sterker onderscheidend in die markt te kunnen opereren” aldus John van de Laar

tm4

Voor bedrijven als VanderLande, Thales, KPN en ASML worden verschillende unieke producten ontwikkeld waarvoor zelfs diverse subsidies zijn uitgekeerd vanwege de bijzondere eigenschappen. Daarnaast wordt er op dit moment hard gewerkt om de diverse vacatures in de productie, op kantoor en in de verkoop in te vullen. Dat er nog veel moet gebeuren zoals het aanpassen van de website, het ontwikkelen van een webshop, etc spreekt voor zich.

“Maar het personeel geniet van het feit dat er weer gewerkt ‘moet’ worden” zegt een enthousiaste van de Laar. “En dat is toch een lekker vooruitzicht voor mensen die al ruim 30 jaar bij dit bedrijf werkzaam waren en als 50 plusser hun bedrijf kapot zagen gaan. Zij zijn zeker niet uitgeblust, sterker nog zij zijn het kapitaal van dit bedrijf met hun kennis en vakmanschap, ze zijn heel belangrijk voor Techni Meubel en ze genieten van al het werk dat op ze af komt. “

tm6

Reacties